EjendomsWatch

Fonde optimerer porteføljen i dyrt marked

Erhvervsdrivende og filantropiske fonde investerer yderligere i ejendomme, men den store efterspørgsel får dem til at bruge pengene på at renovere porteføljerne i stedet for at købe yderligere op. Det skal skrue op for afkastet på sigt.

Bo Rygaard,direktør og bestyrelsesmedlem i Dreyers Fond samt bestyrelsesformand for KFI og KV Fonden. | Foto: Ritzau Scanpix/Daniel Hjorth

Danske erhvervsdrivende og filantropiske fonde vil hver især gerne udvide deres ejendomsporteføljer, men den stigende efterspørgsel og de deraf følgende højere priser får i stedet fondene til at investere i optimeringer af deres nuværende aktiver. Det skriver Berlingske Business.

"Vi købte rigtigt meget op efter finanskrisen, hvor priserne var til at have med at gøre, og vi har jo et likviditetsberedskab, der gør, at vi hurtigt kan eksekvere på nogle handler. Men på markedet i dag er efterspørgslen større end udbuddet, og så er vi lidt mere selektive i vores tilgang og har haft hovedfokus på gennemgribende renoveringer af nogle af vores store porteføljer. Men vi spejder hele tiden efter muligheder, og vi har jo også et stort netværk," siger Bo Rygaard til Berlingske Business.

Han udtaler sig som direktør og bestyrelsesmedlem i Dreyers Fond samt bestyrelsesformand for KFI og KV Fonden. Dreyers Fond har imidlertid også købt Vesterbrogade 81 i København hen over sommeren.

En ny opgørelse fra nyhedsbrevet Danmarks Fonde viser, at ni andre små og store fonde sammenlagt har næsten 6 mia. kr. placeret i ejendomme. Den største er Augustinus Fonden, der har næsten 10 mia. kr. placeret i ejendomme via især børsnoterede Jeudan.

Dreyers Fond-direktør får ny bestyrelsespost

Fondsejet ejendomsselskab trimmer forretningen

Velux-fonde: Nyt ejendomsselskab er kun første skridt

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier