EjendomsWatch

Jeudan-chef: Markedet nærmer sig det maksimale huslejeniveau

Grænsen for, hvor høj den årlige husleje kan være i København, er tæt på at være nået, mener ejendomsselskabet Jeudans adm. direktør Per Hallgren. Lejeniveauet vil flade ud, lyder det fra topchefen.

Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan. Foto: PR

Det københavnske huslejeniveau har igennem længere tid båret præg af en stigende urbanisering og efterspørgsel på boliger, men udbud og efterspørgsel er ved at nå et mætningspunkt. Sådan lyder det fra Jeudans adm. direktør Per Hallgren, der i forlængelse af sidste måneds kvartalsregnskab peger på, at huslejen er ved at nå et maksimalt niveau.

"Det, vi siger, er, at man skal være påpasselig med at forudsætte, at lejeniveauerne bliver ved med at stige. Man har haft en positiv effekt af, at efterspørgslen har været større end udbuddet. Nu er de to ting ved at ramme hinanden, og så flader lejeniveauet ud. Ligger man over lejeniveauet, vil det tage længere tid at leje ud, hvis det overhovedet lykkes," siger Per Hallgren til Berlingskes ejendomstillæg onsdag.

Jeudan-topchef: Godt rentemiljø giver mere ro i maven

Baggrunden er, at nettotilflytningen fra resten af Danmark er fladet ud, og Københavns befolkningstilvækst drives af fødselsoverskud. Det peger på, at huslejen har nået en grænse, hvor folk flytter til andre byer for at betale en lavere husleje.

Avisen har talt med PKA, der bygger et nyt bykvarter i Valby. Her oplever man ingen problemer med at få lejere med priser på 1500-1600 kr. per kvm om året for nyudlejning. Men ifølge pensionskassens ejendomschef Nikolaj Stampe investerer man ikke i noget, der kræver lejeniveauer på 1800-1900 kr. per kvm.

Pensionsselskab bygger bofællesskab til ældre for 120 mio. kr.

Ejendomsadvokat: Frigiv den private husleje og byg billige boliger for gevinsten

Patrizia-direktør: Rimelige huslejer var væsentligt i ny stor boliginvestering

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier