EjendomsWatch

Bach Gruppen i mål med en fjerdedel af milliardprojekt

Med aftaler med KAB og Rema 1000-kæden er byggeri for 1,4 mia. kr. på vej i skabelsen af bykvarteret Bryggens Bastion på Amager.

Foto: PR/Arkitema Architects, Entasis og Tredje Natur

97 almene ungdomsboliger i regi af boligadministratoren KAB samt en Rema 1000-butik er seneste skud på stammen i Viborg-selskabet Bach Gruppens projektudvikling af bykvarteret Bryggens Bastion i København.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, som Børsen bringer indholdet af onsdag.

Tidligere i år skete det helt store gennembrud, da svenske Heimstaden overtog 265 boliger og 2500 kvm erhverv i en handel til en værdi af 1,2 mia. kr. De samlede byudviklingsplaner for området løber op i omkring fem mia. kr.

Heimstaden kaster 1,2 mia. kr. efter nybyggeri i København 

"Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 mia. kr. på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer,” siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen, i pressemeddelelsen.

Bryggens Bastion er ikke omfattet af regler om almene boliger, men Bach Gruppen har ifølge meddelelsen indgået en aftale med Københavns Kommune, der finansierer en del af grundkøbet. På den måde bliver foreløbig ti pct. af boligerne i det kommende kvarter almene ungdomsboliger, hvilket overborgmester Frank Jensen (S) selvsagt er tilfreds med.

”København vokser, og det skyldes blandt andet de mange unge, som flytter til København for at studere. Derfor skal vi løbende skabe endnu flere ungdomsboliger. Med Bryggens Bastion får vi 97 nye almene ungdomsboliger, som er til at betale og har en fantastisk placering tæt på uddannelsesstederne,” siger Frank Jensen i meddelelsen.

Lokalplanen fra 2016 giver mulighed for at bygge 125.000 kvm – i runde tal giver det som nævnt en projektværdi på omkring fem mia. kr. Dermed er Bryggens Bastion et af de største private udviklingsprojekter herhjemme.

"Det er et stort projekt, men vores virksomhed har eksisteret i mere end 50 år og har byggeri, projektudvikling og ejendomme som hovedområder. Vi har en solid egenkapital på 1,3 mia. kr. og et supplerende lån på 400 mio. kr. hos Pensam og Skandia. Planen er løbende at sælge dele af projektet fra, og vi budgetterer med boligpriser, som trods den centrale beliggenhed er noget lavere end det højeste, man ser i hovedstaden," siger Anders Bo Bach i meddelelsen.

Til Børsen siger Heimstadens adm. direktør Patrick Hall, at priserne i København — trods betydelige stigninger de senere år — har et attraktivt niveau, "når man sammenligner med priserne i andre nordiske hovedstæder."

Heimstaden-ejer har planer om flere opkøb

Konkursramt andelsforening solgt for 1,7 mia. kr.

Bach Gruppen venter gunstigt marked fremover

Bach Gruppen sætter nyt liv i levn fra finanskrisen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier