Bach Gruppen sætter nyt liv i levn fra finanskrisen

Projekterne begynder at rulle for Viborg-udvikleren, som købte op for et trecifret millionbeløb i kriseårene. Direktør melder om aktivitet flere steder i landet.
Faste Batteri-kvarteret får to højhusbyggerier som vartegn. | Foto: Arkitema Architects
Faste Batteri-kvarteret får to højhusbyggerier som vartegn. | Foto: Arkitema Architects

Med en opdateret strategiplan i baglommen, er det i Bach Gruppen i Viborg blevet tid til at aktivere og realisere nogle af de investeringer, som koncernen foretog i kriseårene, skriver Licitationen. Under finanskrisen opkøbte koncernen for trecifrede millionbeløb ejendomme og byggegrunde, blandt andet i København.

"Vi har netop opdateret vores rullende femårsplan, og den bruger vi som basis for de aktiviteter, vi sætter i gang. Således købte vi for en årrække siden den store byggegrund Batteriet på Amager, og vi har siden arbejdet med at få et stort projekt op at stå, og godkendelsen hos kommunen kom så for ganske nylig. Det betyder, at vi nu kan komme i gang med det, vi egentligt har ventet længe på, nemlig at bygge," fortæller Palle Buhl Jørgensen, direktør i Bach Gruppen, til Licitationen.

Det samme gør sig gældende på Bølgen i Vejle, hvor de sidste tre bølger ud af i alt fem bygninger med 20 lejligheder i hver er kommet op af jorden. Her kom Bach Gruppen i foråret 2009 ind som partner, men på grund af finanskrisen blev kun de to første bølger ved fælles hjælp gjort færdige og den resterende del af projektet blev lagt i mølpose til bedre tider.

En stor udviklingsplan for hele Vejle Havn under færdiggørelse med ny lystbådehavn, Kirk Capitals nye hovedsæde samt en række andre boligbyggerier på havnen har øget efterspørgslen efter de attraktive bølgeboliger så kraftigt, at man nu har iværksat byggeriet af de sidste tre bølger. Projektet ejes ligeligt af Bach Gruppen og Bertel Nielsen.

Ejendomsudvikler fordobler overskud

Nyt grundkøbslån giver billige boliger i dyrt kvarter

Projektudviklere og almen boligorganisation står bag byggeboom i Viborg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også