EjendomsWatch

Konkursramt andelsforening solgt for 1,7 mia. kr.

Heimstaden Danmark køber Hostrups Have i København. Nykredit kan tilbageføre 750 mio. kr., men taber 250 mio. kr.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Den svenske ejendomsinvestor Heimstaden køber gennem sit danske datterselskab ejendommene i den konkursramte andelsforening Hostrups Have i København, oplyser Nykredit og Heimstaden.

Købet sker efter at flere investorer har vist interesseret for ejendommene, der tilsammen rummer 678 boliglejemål og 47 erhvervslejemål.

"Køber er Heimstaden Danmark, der betaler 1.690 mio. kr. for ejendommene," skriver Nykredit.

Medie: Budkrig om konkursramte Hostrup Have

"Jeg er glad for, at Heimstaden har fået mulighed for at købe Hostrups Have. Vi ser frem til efter sommer at overtage og dermed påbegynde udviklingen af ejendommene og området omkring," siger Magnus Nordholm, viceadm. direktør i Heimstaden, i en børsmeddelelse.

Handlen får også stor betydning for Nykredit:

"Nykredit er hovedkreditor i konkursboet og kan på baggrund af salgsaftalen tilbageføre nedskrivninger og værdiregulere positivt for samlet ca. 750 mio. kr. Det forbedrer Nykredit Banks resultat før skat i 2017 med samme beløb. Tilbageførslen og værdireguleringen vil blive indregnet i Nykredit-koncernens halvårsrapporter for 2017," skriver Nykredit Bank.

Nykredit Bank havde før salget nedskrevet og værdireguleret negativt for samlet ca. 1 mia. kr. på sit engagementet i Andelsboligforeningen Hostrups Have.

"De resterende ca. 250 mio. kr. anses nu for at være endeligt tabt," skriver banken.

Bankdirektør Henrik Rasmussen udtaler:

"Vi er tilfredse med prisen, men fortsat ærgerlige over, at denne sag endte med en konkurs. For Nykredits vedkommende betragter vi nu sagen som afsluttet."

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier