EjendomsWatch

Jysk luksusresort er i krise

Det prestigefyldte milliardprojekt Lübker Golf Resort kæmper med økonomien. Ejeren overvejer alternativ anvendelse af resortet, der også rummer wellness-center, restaurant og flere hundrede boliger.

Lübker Golf Resorts mesterskabsbane blev i 2008 kåret til verdens bedste nyanlagte golfbane uden for USA. | Foto: PR

Snart 10 år efter åbningen af Lübker Golf Resort for over 1 mia. kr. er det endnu ikke lykkedes at gøre resortet på Djursland til en god forretning. Situationen bliver betragtet som uholdbar i længden, skriver Finans.

Godt nok kom Lübker Golf Resort ud af 2016 med sit første overskud nogensinde, men det skyldtes en tilbageførsel af en tidligere intern nedskrivning. Selve driften af resortet, der består af golfanlæg, wellness-center, restaurant og flere hundrede boliger, har endnu ikke vist sig at kunne hænge sammen. Samtidig er en plan om en ny betalingsstruktur mellem resortet og dets mere end 200 bolig- og grundejere for nyligt faldet til jorden.

Carl Aage Nielsen, ejer af resortet, skriver i en skriftlig kommentar til Finans, at det kan komme på tale at benytte eller udleje golfanlægget, arealer, bygninger og faciliteter til andre formål for at opnå økonomisk balance. Den løsning kommer i spil, fordi den lokale golfklub, som lejer golfanlægget er presset på økonomien og har vanskeligt ved at betale den fulde leje.

Erhvervsmanden Poul Anker Lübker, der stod bag resortet, og en række medejere solgte golfanlægget for 25 mio. kr. til en ny ejerkreds i 2011, som samtidig påtog sig en fem-årig driftsforpligtelse, der udløb inden 2016-sæsonen. I de efterfølgende år blev også wellness-center, ejendomme og byggegrunde erhvervet for over 60 mio. kr. i årene 2011 til 2013. I slutningen af 2014 overtog Carl Aage Nielsen det fulde ejerskab af Lübker Golf Resort.

Kurhotel er i problemer: Stenrig ejer må træde til

Danske Bank sælger hotel med trecifret milliontab

Internationalt strandhotel på vej nord for København

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier