EjendomsWatch

Danske Bank sælger hotel med trecifret milliontab

Investeringen i norsk spa- og resorthotel har været en dårlig forretning for banken. Køberne er velbeslåede, norske familier.

Foto: PR

Danske Bank har solgt det norske kæmpehotel Norefjell Quality Spa & Resort, som banken overtog fra det kriseramte ejendomsselskab Estatia, til en gruppe milliardærer. Det skriver Børsen.

Køberne er shipping-ægteparret Arne og Marianne Blystad samt milliardærbrødrene Kristian og Roger Adolfsen. Ifølge den norske avis Finansavisen har Danske Bank tabt mindst 400 mio. kr. på kriseprojektet, hvor gælden i holdingselskabet er 360 mio. norske kr. (285 mio. kr.).

"Vi betaler ikke 360 mio. norske kr. for hotellet. Beløbet er betydeligt lavere, men jeg kan ikke sige hvor meget," siger Roger Adolfsen til Finansavisen.

Det tidligere Estatia-hotel, der totalt har 1900 senge og kostede over 1 mia. kr. at bygge, stod færdigt for syv år siden. Efter store tab gik Danske Bank ind og konverterede 530 mio. norske kr. fra gæld til egenkapital i juli 2014. Danske Bank Corporate Finance har været rådgiver sammen med Akershus Eiendom i forbindelse med salget af hotellet.

Danske Bank tjener ca. 800 mio. kr. på at sælge sit hovedsæde

Danske Bank låner kvart mia. kr. til nyt gigantisk shoppingcenter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier