Internationalt strandhotel på vej nord for København

NPV med projektudvikler Jens Schaumann i spidsen har fået grønt lys til af gå videre med planer om et nyt hotel i international klasse i Charlottenlund. Over for EjendomsWatch uddyber han planerne.
Foto: PR-visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Foto: PR-visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Projektudvikleren NPV, der har milliardprojekter i gang på bl.a. Enghave Brygge i København og på Gammelhavn i Vejle, er nu parat til at kaste sig ud i et storstilet hotelprojekt i international klasse.

Et strandhotel med op mod 100 værelser skal ifølge planen indrettes i det tidligere Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Gentofte Kommune har netop givet grønt lys til at igangsætte det nødvendige lokalplanarbejde.

"Kan du tænke dig et mere attraktivt område i Gentofte? Det er Gentoftes kulturhjørne med Slottet og Fortet som historiske naboer, i grønne områder og udsigt over Sundet," siger en begejstret Jens Schaumann til EjendomsWatch.

"Det er ikke alene et hotel i international klasse med 100 værelser. Vi taler også om et stort spa-/leasure-tilbud, en top-restaurant og et nyskabende kulturcenter, der kan bruges til mange forskellige aktiviteter som møder, udstillinger, foredrag, koncerter med mere," fortsætter han og udtrykker glæde over, at Gentofte Kommune er klar til at udarbejde en lokalplan.

Investering på 200 mio. kr.

Ifølge Schaumann løber investeringen op over 200 mio. kr.

"Derfor er det også vigtigt, hvordan tingene kommer til at hænge sammen. Der er nogle detaljer, som vi håber, kommunen er lydhør over for," siger han og forventer en lokalplan klar om seks-ni måneder.

Jens Schuamann oplyser, at NPV er i dialog med forskellige aktører om at drive de enkelte dele, og at tilbagemeldingerne er så positive, at det tegner godt for den videre udvikling.

Fra Gentofte Kommune er meldingen umiddelbart positiv, omend kommuneplanen skal udstyres med en tilføjelse.

"Den ansøgte anvendelse er i overensstemmelse med kommuneplanens rammer for lokalplanlægning. Men det ønskes, at bygningen udstykkes til en selvstændig ejendom, hvorved bebyggelsesprocenten vil overstige 10, og bebyggelsen vil endvidere blive i tre etager. En lokalplan, der muliggør det ansøgte, vil derfor forudsætte, at der vedtages et tillæg til kommuneplanen, som tager højde for disse forhold," skriver Gentofte Kommune.

NPV er i øjeblikket i gang med en tredje etape af boligbyggeri ved Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Projektet omfatter i alt 75.000 kvm, og salgsværdien af boligerne overstiger 3 mia. kr.

Nyt strandhotel til 70 mio. kr. står klar til foråret

Skolelærer løber med nordsjællandsk badehotel

Tysk hotelkæde rykker ind i Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også