EjendomsWatch

Britisk ejendomsinvestor vil bygge outlet-center i Billund

Sammen med Parken-koncernen vil investoren opføre op mod 20.000 kvm shoppingcenter på grund, der ligger i forbindelse med feriecenteret Lalandia.

Foto: Ritzau Scanpix/Anders Brohus.

Feriecentret Lalandia Billund, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, har indgået en aftale med Resolution Property om opførelse af et butikscenter i Billund, som Lalandia efterfølgende vil eje 10 pct. af.

De resterende 90 pct. vil være ejet af Resolution Property, der et London-baseret ejendomsinvesteringsselskab med fokus på investeringsejendomme i Europa, herunder med særlig ekspertise indenfor butikscentre og outlet-centre.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag formiddag.

Aftalen indebærer, at de to parter stifter et fælles selskab kaldet Billund Designer Outlet, som skal stå for opførelsen af outletcentret, der skal opføres lige ved siden af Lalandia.

Når udlejningen i det kommende center har nået et passende niveau, vil Billund Designer Outlet købe den nødvendige jord til opførelsen fra Lalandia, fremgår det.

Centret vil blive opført i to faser. Første fase udgør 12.000 kvm butiksareal, mens anden fase udgør 8000 kvm. Samtidig afættes der plads til restauranter og caféer, fremgår det af meddelelsen.

"Opfyldelse af betingelserne i aftalen forventes at ske i 2018, hvorfor aftalen ikke vil have nogen resultatmæssig effekt i 2017. Såfremt betingelserne opfyldes, forventes aftalen at bidrage positivt til Lalandias resultat før skat med cirka 20 mio. kr. i henholdsvis 2018 og 2020," skriver Parken Sport & Entertainment.

Resolution Property har eksisteret siden 1998 og har bl.a. opbygget en portefølje af butiks- og outletcentre i Sverige.

Parken barsler med "Lalandia 3" og jysk outlet-center

Danskere tager outlet-centre til sig

Danmarks eneste outlet-center vil være endnu større

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier