EjendomsWatch

Arkitekt: Milliardprojekt på Københavns Havn skal fastholde stedets popularitet

Papirøen på Københavns Havn har stor succes med at være et tilløbsstykke med en bred profil. Sådan skal det også være efter ombygningen, lyder det fra arkitektfirmaet bag.

Foto: PR-visualisering: Cobe Architects

København står sig bedst ved at forblive en by, der afspejler de mennesker, som bor i den. Sådan lyder det fra Dan Stubbergaard, indehaver og kreativ direktør i arkitektfirmaet Cobe, i et interview i Berlingske.

Den tankegang præger planerne for omdannelsen af Papirøen på Christiansholm i Københavns Havn, hvor man i de seneste år har opdyrket en af Københavns mest besøgte attraktioner, Copenhagen Street Food. Her har Cobe stået for udformningen af projektet til over 1 mia. kr., som Danica er storinvestor i.

"Vi har valgt i høj grad at tage udgangspunkt i det, der allerede er - de her store haller, hvor der skal være alle mulige kulturelle aktiviteter med boliger ovenpå. I hallerne kan man lave et fint kunstmusem, en svømmehal, et loppemarked et madmarked. Det kan have alle mulige funktioner. Det er nogle uprætentiøse, multifunktionele rum som man kan have det mangfoldige hverdagsliv i, og som står i kontrast til Operaen og Skuespilhuset, der er mere elitære kulturinstitutioner," siger Dan Stubbergaard til Berlingske.

Det nye kvarter på Papirøen ventes at stå klar i 2021. Danica Pension er den største investor i projektet, mens udviklerne Nordkranen og Unionkul Holding står for mindre bidder i det fælles selskab CØ P/S.

Grunden på Papirøen er ejet af By & Havn og var lejet ud til Den Danske Presses Fællesindkøbsforening frem til 2011, hvor en aftale frem til 2017 blev opsagt af lejeren før tid. Siden har Papirøen bl.a. huset Copenhagen Street Food og Experimentarium. Det har givet aktivitet i de tidligere lagerhaller, der har Operaen som nabo.

Christiansholm kaldes i folkemunde Papirøen på grund af sin sin fortid som centrallager for papir til avisproduktion.

Danica har ramt plet med nyt madmekka i Lyngby

Storcentre vil lokke kunder til med gastronomi

Danica skyder udviklingen af Aarhus Sydhavn i gang

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier