EjendomsWatch

Medie: Budkrig om Danmarks største andelskonkurs

Ejendommen bag andelsboligforeningen Hostrups Have, der gik konkurs i 2016, er ved at blive solgt og tiltrækker sig stor interesse fra især svenske investorer. Bud på over halvanden milliard skulle være afvist, skriver Insidebusiness.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Tilbage i december 2016 gik andelsboligforeningen Hostrups Have på Frederiksberg konkurs efter et længere slagsmål med kreditoren Nykredit. Nu er ejendommen ved at blive solgt, og der mangler ikke just bydere, skriver Insidebusiness.

Ifølge mediet er der i den igangværende salgsproces, der styres af mæglerfirmaet Sadolin & Albæk, stor interesse om ejendommen – så stor, at et bud fra ejendomsselskabet Norden og Capital Investment med en britisk investor i ryggen blev afslået til trods for, at buddet lød på 1,6 mia. kr. Insidebusiness nævner, at der blandt de tilbageværende bydere er de to svenske aktører Heimstaden og Akelius.

Selvom Sadolin & Albæk er mægler på salget, er det i sidste ende kurator Søren Aamann Jensen fra advokatfirmaet Kromann Reumert, som er ansvarlig for salget. Han siger til mediet, at man satser på at have en afklaring inden for de næste par måneder:

"Vi forventer, at ejendommen er solgt inden sommerferien. Vi mærker stor interesse for Hostrups Have, og udover den primære panthaver er der en klar forventning om, at også nogle af de simple kreditorer muligvis kan få dækket noget af det tabte," udtaler han.

Udenlandske investorer lune på Danmarks største andelskonkurs

Tilbudspligt spolerer flere og flere ejendomshandler

Milliardær misser ejendomshandel til små 90 mio. kr. — tilbudspligt spænder ben

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier