EjendomsWatch

Milliardhandel med Carlsberg-ejendomme ender ved domstolene

Civilstyrelsen har sagt ja til, at foreløbig 378 lejere i fem københavnske boligejendomme får fri proces i en retssag, der skal afgøre, om pensionskasserne PFA, JØP og DIP har tilsidesat lejeloven, da de sidste år købte seks ejendomme for 1,1 mia. kr.

Tre danske pensionskasser må nu indstille sig på at skulle en tur i retten i forbindelse med deres køb af i alt 704 boliglejemål i København sidste år. En handel, der var blandt de største danske ejendomstransaktioner i 2016.

Ejendommene var indtil sidste år ejet af Carlsbergfondet, men blev solgt for 1,1 mia. kr. til de tre pensionskasser PFA, JØP og DIP. Handlen blev særdeles omdiskuteret, fordi beboerne i ejendommene følte sig snydt for den såkaldte tilbudspligt i lejeloven, der åbner for, at beboere selv kan overtage en ejendom og etablere en andelsboligforening — i stedet for, at en ny ejer løber med den.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Konkurser kan afværges gennem bedre data

Rekordmange bygge- og anlægsvirksomheder går lige nu konkurs på grund af voldsomme prisstigninger og udskudte opgaver. Særligt udsatte er virksomheder, der ikke sammenkører deres data og dermed ikke kan handle proaktivt, lyder det fra softwarefirma i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier