EjendomsWatch

Tilbudspligt spænder ben for millionhandel

TV-produktionsselskab køber eget domicil og forhindrede dermed et salg til anden side. Selvom det ikke var planen, var tilbuddet ikke til at afslå, lyder det fra selskabet.

Foto: Google Street View

TV-produktionsselskabet Doceye køber sit domicil på Østerbrogade 158 i København, fremgår det af en pressemeddelelse. Købet sker i forbindelse med, at ejendommen Vibensgård er blevet omdannet til en andelsboligforening, hvor selskabet så ejer erhvervslokaler.

I første omgang var ejendommen ellers på vej til at blive solgt til anden side, men lejelovens regler om tilbudspligt giver lejerne i udlejningsejendomme mulighed for at købe ejendommen, hvis de kan matche det foreliggende købstilbud. Og det lykkedes i 11. time at matche købsprisen på 90 mio. kr.

"Det har aldrig været vores plan at skulle eje lokalerne. Men placeringen er meget attraktiv, og selve købstilbuddet var ikke til at afslå", siger Ulrik Skotte, producent hos Doceye, i meddelelsen.

Ejendommen ligger på Østerbro ved Poul Henningsens Plads, og området får i 2019 en metrostation på den københavnske cityring. Doceye er et uafhængigt produktionsselskab og står bag programmer som Razzia (TV2) og Helikopterpiloterne (Kanal 5).

Milliardhandel med Carlsberg-ejendomme ender ved domstolene

Tålmodig familie runder milliarden i ejendomme

Thylander-frasalg efterlader solid milliongevinst til investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier