Godt 1200 nye boliger på tegnebrættet i Odense

Investorerne har for alvor fået øjnene op for Odense, og i øjeblikket er der gang i planer for omkring 1200 nye boliger i byen, lyder det fra kommunen. 
Odense er i højere og højere grad begyndt at tiltrække investorernes opmærksomhed. | Foto: Ritzau Scanpix/Jonathan Bjerg Møller.
Odense er i højere og højere grad begyndt at tiltrække investorernes opmærksomhed. | Foto: Ritzau Scanpix/Jonathan Bjerg Møller.

I løbet af de seneste 18 måneder har interessen for at lave nye boligprojekter i Odense for alvor taget fart, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Hidtil har først og fremmest lokale investorer haft interesse i at kaste penge efter projekter i byen, men nu er også investorer uden for øen begyndt at røre på sig.

I øjeblikket er kommunens By- og Kulturforvaltning i gang med at udarbejde over 40 lokaleplaner, som skal føre til nye byggerier i Odense, og det tal har aldrig været større, lyder det.    

"Der er mange, som gerne vil bygge noget i Odense. Det betyder, at vi hele tiden sætter nye lokalplaner i gang, og aktuelt er der gang i planer for ca. 1.200 nye boliger i byen. Vi får løbende henvendelser og der går sjældent en uge uden at der kommer konkrete ønsker til nye planer ind, og vi må sige, at der aldrig har været så travlt før - og der er ikke tegn på, at interessen aftager i den kommende tid," udtaler Jeanette W. Olsen, kontorchef for Byplan i Odense Kommune, i meddelelsen.

Den stigende interesse har blandt andet betydet, at forvaltningen har firedoblet antallet af medarbejdere, der arbejder med lokalplanerne.

"Vi har travlt i forvaltningen, og det er positivt for Odense. Når jeg taler med investorer, mærker jeg, at der er kommet en interesse og nysgerrighed for Odense, som ikke var der tidligere. Der sker noget i byen, og der bliver investeret som aldrig før. Den udvikling skal vi fastholde, for vi kan ikke forlade os på, at Odenses borgere bare kan betale mere i fremtiden. Vi skal i stedet skabe vækst, flere arbejdspladser og omsætning," udtaler Jane Jegind (V), der er by- og kulturrådmand i kommunen.

PKA's fynske investering på 250 mio. kr. drives af lokalpolitisk vilje

Odense vil bruge 100 mio. kr. på at byggemodne nye erhvervsgrunde

Projekt med 300 boliger i Odense tager første skridt

Odense går på jagt efter 40 mia. kr. fra risikovillige investorer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også