EjendomsWatch

Projekt med 300 boliger i Odense tager første skridt

Første skridt på vej mod et nyt stort boligbyggeri i centrum af Odense er taget, da et projekt med 300 nye boliger er på vej i høring.

Foto: Colourbox

Et nyt stort boligprojekt kan meget vel være på vej i Odense.

Kommunens By- og Kulturudvalg har netop taget første skridt på vej mod et projekt med 300 nye boliger, da udvalget tirsdag aften godkendte igangsættelsen af en forudgående høring af kommunalplanen for området, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet ved navn Karré 4 er et byggeri på op mod 28.000 etagemeter på Rugårdsvej 3 i Odense, og man håber at få lov til at bygge enkelte højhuse, hvor det ene må være op til 60 meter. Den nuværende lokalplan giver kun mulighed for at bygge 14.500 etagemeter samt bygninger i 45 meters højde.

"Vi håber naturligvis at kunne komme i gang med et rigtig spændende projekt i midten af Odense. Der sker meget i byen i disse år, og vi kommer med et flot byggeri, som vil være et smukt bidrag til centrum. Nu kan politikerne vedtage høringen, og vi glæder os til at følge processen – og til at komme i gang," udtaler Jens Belling, adm. direktør i Opus, som skal opføre Karré 4.

Den forudgående høring varer i to uger, og herefter skal der udarbejdes et lokalplantillæg og en lokalplan for området, hvis alt går efter planen. Dette vil efterfølgende blive sendt i offentlig høring.

"Dette er endnu et eksempel på, at der er stor lyst til og mod på at investere i Odense. Vi har nu sat gang i en proces for at se, om grundlaget for realisering er til stede. Vi oplever fortsat en stor interesse for at investere i byen, og det skal vi understøtte og udvikle. Store private investeringer skaber et fundament for Odenses udvikling og velfærd i de kommende år. Det tilfører værdi til både byen og borgerne," udtaler Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand i Odense Kommune.

Odense-investor napper domicilejendom for tocifret millionbeløb

Markant Odense-ejendom er kommet på lokal investors hænder 

Odense Kommune dømt for at skjule oplysninger for grundejere 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier