EjendomsWatch

Søskende polstrer formuen til højhusbyggeri

Firmaet bag Odenses højeste bygning, det kommende TBT-Tower, lander rekordår i 2016.

Foto: PR-visualisering

Den Odense-baserede projektudvikler Togt, der er ejet af søskendeparret Mogens og Louise Tveskov, leverede i 2016 et overskud før skat på 43 mio. kr., der sender egenkapitalen op på 203 mio. kr., skriver Fyens Stiftstidende.

Virksomheden står bag det 17 etagers højhus med navnet TBT-Tower på Thomas B. Thriges Gade, der planlægges færdigt i oktober 2018.

"En solid egenkapital er vigtig for os, så vi uden risiko for kerneforretningen altid har mulighed for at gå ind i byggeprojekter, vi synes, er spændende — som for eksempel TBT-Tower. Vi er stolte af at stå bag en bygning, der i høj grad vil præge den nye bydel midt i Odense," siger direktør Mogens Tveskov til avisen.

Det nye byggeri bliver boliger, hvor interessen er stor for at købe, fremgår det. Dyrest bliver penthouse-lejligheden, som er prissat til 20 mio. kr.

Penthouselejlighed på vej til at sætte prisrekord i Odense

Odense går på jagt efter 40 mia. kr. fra risikovillige investorer

Fynsk ejendomsselskab bygger Odenses højeste hus

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier