EjendomsWatch

Investorerne har fået mod på Nordhavn

Investorerne begynder at tro mere og mere på Københavns nye bydel Nordhavn, hvor det tidligere har været svært at finde lejere til erhvervslejemål, skriver Berlingske Business.

Foto: PR

Selvom det tidligere har knebet med at finde investorer til at sætte skub i Københavns nye bydel Nordhavns erhvervslejemål, er det en anden sag nu, skriver Berlingske Business.

For mens særligt pensionskasserne og større investorer har været tilbageholdne i området efter finanskrisen, har de nu fået vækket interessen igen. Det forklarede Anders Friis, partner og advokat i hos Plesner, som har del i byudviklingen i Nordhavn, på konferencen "Udviklingen i Nordhavn" tirsdag.

"I starten af Nordhavns udvikling så vi, at der måske var større behov for opstartshjælp til at komme i gang med byggeprojekter derude. Men efterhånden har området fået en sådan karakter, at By & Havn nu kan stille større krav til deres modparts finansielle styrke," siger han med henvisning til, at By & Havn ejer størstedelen af arealerne i Nordhavn.

Arbejdet med at udvikle Nordhavn begyndte i 2005, og i den første fase af byudviklingen har der været mulighed for at bygge 350.000 kvadratmeter med blandet bolig og erhverv, som kan huse 6000-7000 arbejdspladser og 3000 beboere, skriver mediet. Anders Friis forventer først, at Nordhavn-projektet vil slå igennem om 10 års tid.

Luksusbyggeri i Nordhavn kritiseres for nøl og sjusk

Nordhavn får biograf i verdensklasse 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier