EjendomsWatch

Nordhavn får biograf i verdensklasse

Byggeriet på Nordhavn i København er i fuld gang, og nu får den nye bydel også et biografkompleks i luksusklassen. Det skal skabe synergi med de øvrige tilbud, forklarer direktør i NREP til EjendomsWatch.

Foto: PR

Der er tænkt store tanker for Århusgadekvarteret i Københavns nye bydel Nordhavn. For planerne involverer supermarkeder, små butikker med mad og delikatesse-oplevelser, og nu det seneste skud på stammen: et luksus biografkompleks, der skal stå færdigt i 2018.

Bag projekt står By & Havn og NREP, der driver selskabet Nordhavn P/S, der står for udviklingen af detailhandlen i området.

"Det er en ny bydel, som vi udvikler, og vi har kigget på, hvad borgerne på Østerbro gerne vil have. Vi lavede en undersøgelse tidligere i forløbet, og mange ville gerne have en biograf," siger Thomas Riise-Jakobsen, der er investeringsdirektør hos NREP, til EjendomsWatch.

Han fortæller, at flere muligheder har været undersøgt og analyseret i bestræbelserne på at skabe et attraktivt by og handelsmiljø, inden de lagde sig fast på en biograf. Beslutningen om biografen skete også ud fra, hvad der vil spille sammen med de øvrige tilbud, som kvarteret skal kunne byde på.

"Det kan da ikke blive meget bedre"

For der vil være flere tilbud i Nordhavn end et biografkompleks. Der vil være dagligvarehandel i stueetagen af P-huset Lüders, ni små lejemål med delikatesse- og madoplevelser og en livsstilsbutik.

"En biograf vil uden tvivl skabe rigtig god synergi med de øvrige udbud vi arbejder med i Nordhavnen herunder flere cafeer, kaffebarer, isbarer, restauranter og butikker," siger Thomas Riise-Jakobsen.

Kan man ikke risikere, at Netflix vokser sig for stort til, at en biograf er en god forretning, og så står By & Havn og NREP med en biograf uden gæster?

"Det er jo hverken NREP, By & Havn eller vort fælles ejede selskab, der står med en biograf. Aftalen er en helt traditionel lejekontrakt indgået med en professionel operatør, som helt sikkert har lavet de relevante undersøgelser, der skal til for at kunne vurdere markedet. Der er selvfølgelig nogle brancher, der har det svært i øjeblikket, hvis det er det, du mener," siger Thomas Riise-Jakobsen.

Han fortæller, at NREP's opfattelse af markedet er, at der er en stigende tendens til at folk vil ud i byen og underholdes. Her mener han, at Nordhavn er et naturligt sted at gå hen, hvorfor der også er et stort potentiale for den kommende biograf.

"Der er vand, luft og nu kommer der snart en handelsgade med tilhørende biograf og en masse spisesteder, alt sammen placeret tæt ved den nye metrostation. Det kan da ikke blive meget bedre," siger Thomas Riise-Jakobsen.

Big Bio på højeste niveau

Lejeren af biografkomplekset bliver Henrik Obel, der i forvejen driver luksusbiografen Big Bio Herlev.

Biografen skal ligge på Hamborg Plads mellem Frihavnstårnet og Portland Towers. Der vil være tale om en biograf på det "højeste teknologiske niveau, hvor hver sal er indrettet med luksussæder og bedste lyd og billede," som det udtrykkes i en pressemeddelelse.

Thomas Riise-Jakobsen ønsker ikke at oplyse, hvad prisen for biografkomplekset bliver. Men han fortæller, at det der arbejdes med en biograf med fire til fem sale. Men selvom det kan lyde af meget, påpeger han, at komplekset ikke kommer til at fylde hele kvarteret.

"Fordelen ved biografen er jo bl.a., at den kan placeres i flere niveauer," siger han.

Hvem aktørerne af de kommende supermarkeder i Nordhavn bliver, ønsker Thomas Riise-Jakobsen ikke at fortælle.

Ifølge pressemeddelelsen forventes de første lejemål at åbne i 2. kvartal 2017. Og spændingen vil da heller ikke vare for evigt.

"Der går nok ikke så lang tid, før vi kan melde det ud. Vi vil gerne være sikre på alle forhold, inden vi melder det ud," siger Thomas Riise-Jakobsen.

Vinderprojekt fundet til boliger på ny ø i Københavns Nordhavn

Byplanlægger frygter for Nordhavns skæbne

Kæmpe erstatningskrav lurer hos By & Havn

By & Havn opfører parkeringshus i Ørestad 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier