EjendomsWatch

Realdania slår på tromme for fire byprojekter på Mipim

Fire store byudviklingsprojekter er kommet så langt, at det er tid at finde de rette investorer, siger folkene bag, der i næste uge drager til Mipim-messen i Cannes.

Ringkøbing K er et projekt, hvor boliger opføres midt i naturen. | Foto: PR-illustration

Direktør i Realdania By & Byg Peter Kjølby har fire store byprojekter med i tasken, når turen i næste uge går til Mipim, verdens største ejendomsmesse, som afholdes i festivalbyen Cannes. De fire byprojekter er Kanalbyen ved Lillebælt, Køge Kyst, Nærheden i Hedehusene og Naturbydelen Ringkøbing K.

"Målet med deltagelsen på Mipim er at komme i dialog med nordeuropæiske investeringsfonde og danske institutionelle investorer. De sidste par år er det gået stærkt med udviklingen i de bydele, vi er engageret i. Markedet har været gunstigt, og nu er tiden moden til at tage det næste store skridt," siger Peter Kjølby til EjendomsWatch.

Han tror på, at investorerne tiltales af Realdania By & Bygs måde at arbejde på — med lang udviklingshorisont, et højt ambitionsniveau og et pænt afkast, lyder det.

"Mipim er et godt sted at fortælle, hvad vi beskæftiger os med, og hvad vores projekter kan og skal. Og så er det selvfølgelig også stedet at følge med i, hvad der ellers er på markedet af interessante projekter," siger Peter Kjølby.

En lidt nærmere beskrivelse af de fire bydudviklingsprojekter kommer her:

Kanalbyen ved Lillebælt

I Fredericia opføres en helt ny bydel, Kanalbyen, mellem byens historiske bymidte og Lillebælt. Via den nye bydel åbnes den historiske fæstningsby mod vandet. Den del af havnen, som gennem 100 år har været brugt til tung industri, omdannes gradvist til et attraktivt byområde med boliger, erhverv og kultur. En række boligprojekter er undervejs, og når de første beboere kan flytte ind i sommeren 2017 får de udsigt til den nyanlagte "Frederiks Kanal".

Køge Kyst

I Køge omdannes byens centrale havne- og industriområde til en levende og bæredygtig bydel. Køge Kyst-projektet skal vende Køges ansigt mod vandet, sikre en bedre sammenhæng i byen og skabe en bydel med liv, bæredygtighed i bredeste forstand og kvalitet i løsningerne. De første beboere flytter ind i foråret 2017. Udover boliger, bygges der lige nu erhverv, handelskvarter med storbiograf og en ny forbindelse over jernbanen i Køge Kyst-området.

Nærheden

I Hedehusene udvikles en helt ny bydel, Nærheden, som skal være et forbillede for fremtidens bæredygtige forstad. Målet er, at hverdagen skal være nem og naboskabet stærkt. Midlet er en tæt, lav by med stærke fællesfaciliteter og nem adgang til storby, natur, indkøb, skole og idrætsfaciliteter. De første beboere flytter ind i 2017-18 og selskabet Nærheden P/S har fuld fart på byggemodningen af området, mens Høje-Taastrup Kommune barsler med skole og institutioner.

Naturbydelen Ringkøbing K

"Natur først" er mottoet for den åbne naturbydel i den sydøstlige del af Ringkøbing, hvor et storstilet naturprojekt er etableret så nye boliger kan opføres midt i naturen. Det tidligere landbrugsområde blev således i 2015-16 transformeret til et naturområde bestående af skov, eng, bærhaver, frugtlunde m.v. I 2016 blev de første byggegrunde solgt til private investorer og udviklere.

Realdania By & Byg sender i forbindelse med promoveringen af de fire byudviklingsprojekter i år en større delegation afsted. Med direktør Peter Kjølby i spidsen deltager også bestyrelsesformand i Køge Kyst Steen Winther Pedersen, projektdirektør i Kanalbyen Tim. E. Andersen, projektdirektør i Nærheden Ole Møller, kommende projektdirektør i Køge Kyst Tove Skrumsager Frederiksen og projektdirektør i Naturbydelen Ringkøbing K Dorthe Frilund Petersen.

Realdania trækker stikket til det danske ejendomsmarked

Erfaren profil sætter sig for bordenden i projektselskab

Vestjysk by tager hul på ny bydel

Nyt bolig- og erhvervsbyggeri på vej langs havnekanal i Fredericia

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier