EjendomsWatch

Historisk teateråbning med Realdania i ryggen

For første gang i 100 år åbner der i weekenden et nybygget teater i provinsen, og det sker med blandt andet Realdania som investor.

Foto: Tao Lytzen

Der er lagt op til et par festlige dage i Hjørring, når byens nye teater, Vendsyssel Teater, i weekenden åbner dørene op for første gang.

Teatret er det første nybyggede teater, der åbner i provinsen i 100 år, og blandt investorerne i det 180 mio. kr. dyre byggeri er blandt andet Realdania med 70 mio. kr. og Det Obelske Familiefond, der ejer C.W. Obel Ejendomme, med 25 mio. kr. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

”Teater- og kulturliv er et af de helt store lokale potentialer i Hjørring og i regionen, og det har vi ønsket at understøtte. Med det nye teater får både publikum, kunstnerne og byen det teater, som området fortjener. Samtidig bidrager teateret til udviklingen og den bymæssige sammenhæng i byens centrum, og er med til at skabe liv og aktivitet – ikke bare inde i huset men også i området omkring,” udtaler Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania, om det nye teater.

Det nye Vendsyssel Teater er skabt af Schmidt Hammer Lassen Architects, som også står bag projekter som Den Sorte Diamant i København og Dokk1 i Aarhus.

Teaterbygningen på 4.200 kvadratmeter består blandt andet af fire sale og en café, og byggeriet blev påbegyndt i marts 2015. 

Realdania trækker stikket til det danske ejendomsmarked

Realdania sælger ejerandel i Carlsberg Byen

Realdania tilfreds med afkastet af sin investering i Carlsberg Byen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier