Historisk teateråbning med Realdania i ryggen

For første gang i 100 år åbner der i weekenden et nybygget teater i provinsen, og det sker med blandt andet Realdania som investor.
Foto: Tao Lytzen
Foto: Tao Lytzen

Der er lagt op til et par festlige dage i Hjørring, når byens nye teater, Vendsyssel Teater, i weekenden åbner dørene op for første gang.

Teatret er det første nybyggede teater, der åbner i provinsen i 100 år, og blandt investorerne i det 180 mio. kr. dyre byggeri er blandt andet Realdania med 70 mio. kr. og Det Obelske Familiefond, der ejer C.W. Obel Ejendomme, med 25 mio. kr. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

”Teater- og kulturliv er et af de helt store lokale potentialer i Hjørring og i regionen, og det har vi ønsket at understøtte. Med det nye teater får både publikum, kunstnerne og byen det teater, som området fortjener. Samtidig bidrager teateret til udviklingen og den bymæssige sammenhæng i byens centrum, og er med til at skabe liv og aktivitet – ikke bare inde i huset men også i området omkring,” udtaler Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania, om det nye teater.

Det nye Vendsyssel Teater er skabt af Schmidt Hammer Lassen Architects, som også står bag projekter som Den Sorte Diamant i København og Dokk1 i Aarhus.

Teaterbygningen på 4.200 kvadratmeter består blandt andet af fire sale og en café, og byggeriet blev påbegyndt i marts 2015. 

Realdania trækker stikket til det danske ejendomsmarked

Realdania sælger ejerandel i Carlsberg Byen

Realdania tilfreds med afkastet af sin investering i Carlsberg Byen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også