EjendomsWatch

Hotel-enke opnår overskud for første gang i 22 år

Udlandsdanskeren har tabt mere end 200 mio på sine jyske hoteller. De sorte tal på bundlinjen kommer, efter ny bestyrelsesmand erstattede to døtre i bestyrelsen.

Montra Hotels ejer Hotel Sabro Kro ved Aarhus. | Foto: PR

I 22 år har hotel-enken Jonna Kjeldsen, der er bosat i Monaco, haft underskud hver eneste gang, hendes hotelkæde Montra Hotels har skullet præsentere årets regnskab. I den periode er mere end 200 mio. kr. gået tabt, men det er der nu sat en stopper for, skriver Ekstra Bladet.

Montra Hotels, der ejer fire jyske hoteller, fik således et overskud for 2016 på 3,2 mio. kr. Bestyrelsesformand for kæden, Søren Casparij, kom ind i bestyrelsen, efter Jonna Kjeldsen havde smidt sine to døtre ud efter kun otte måneder på pinden.

"Tidligere var der ikke nogen ensartet målsætning eller ledelse. Nu er der er kommet mere stabilitet og mere målrettet ledelse, og det har betydet, at vi har vendt skuden," siger Søren Casparij til Ekstra Bladet og nikker genkendende til den generelle stigning i antallet af gæster på de danske hoteller.

Jonna Kjeldsen er enke efter Mogens Kjeldsen, der i slutningen af 1980'erne blev rig på at sælge sin østjyske elektronikvirksomhed Electromatic til udlandet for 300 mio. kr. En del af pengene blev geninvesteret i Montra Hotels, der i dag har hoteller i Hirtshals, Hanstholm, Odder og Sabro.

Udlandsdansker taber stort på hoteller

Boom i nye hoteller efter rekordår for branchen

International markedsføring af Aarhus giver rekord i hotelovernatninger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier