EjendomsWatch

Vokseværk i Aalborg trækker flere og flere investorer til

Befolkningsvækst, uddannelsesmiljø og øget beskæftigelse er sød musik hos ejendomsinvestorer, der for alvor ser muligheder i Aalborg. Niam er en af dem.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

En kraftig byudvikling i Aalborg og en voksende befolkning betyder, at limfjordsbyen har fået godt fat i investorer fra ind- og udland.

Frank Jensen, regionsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg, siger til Jyllands-Posten, at byen har mange strenge at spille på:

"Aalborg udvikler sig i disse år grundet mange faktorer. Der er befolkningstilvækst, flere kommer i arbejde, der bygges mange boliger såvel privat som kommunalt støttede, et nyt supersygehus er ved at blive bygget, og så er Aalborg en by med en fortsat stærk uddannelsesinstitution med Aalborg Universitet, et godt kultur- og sportsliv samt et godt handelsmiljø," siger Frank Jensen.

Han peger også på, at med flere og flere ældre, er der behov for flere ældrevenlige boliger, men at det ikke nødvendigvis kun er en kommunal opgave.

Blandt de investorer, som tror på Aalborg, er den svensk udbyder af ejendomsfonde, Niam, som sidste år opkøbte 461 boliger i Aalborg.

Niam tror på Aalborg

Niams landechef Kristian Krogh siger til Jyllands-Posten, at mange investorer har København og Aarhus som førsteprioritet, men at Niam har valgt at springe byerne over, da man i Aalborg stadig kan få et godt afkast.

Samme begrundelse var fremme, da pensionskasserne PFA og Industriens Pension så sent som mandag annoncerede, at de går med i en fond, målrettet boligejendomme i de provinsbyer i Danmark, der oplever vækst.

I sidste uge omtalte EjendomsWatch, hvordan Lærernes Pension investerer i endnu et projekt i Aallborg, der blev betegnet som et kraftcenter.

Aalborg synliggør bl.a. sig selv ved at deltage på verdens største messe for ejendomsudviklere og -investorer, Mipim i Sydfrankrig, hvor man sidste år havde 17 projekter at vise frem.

Pensionskasser: Provinsbyer i vækst slår København og Aarhus på afkast

Stigende efterspørgsel efter ejendomme i Aalborg

Investeringslysten i Aalborg intakt trods regeringens sparekniv

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier