EjendomsWatch

PFA og Industriens Pension sætter 1 mia. kr. i ny boligfond

Thylander Gruppen etablerer fonden Danske Boligejendomme med fokus på vækstbyer uden for hovedstaden. To pensionskasser går med.

Thylander-partner Carsten Viggo Bæk. | Foto: PR

PFA og Industriens Pension er gået sammen om at investere 1 mia. kr. i boligejendomme i vækstbyer uden for hovedstadsområdet og Aarhus, oplyser selskaberne.

Investeringerne sker gennem fonden Danske Boligejendomme, som er etableret på initiativ af Thylander Gruppen.

"Målet med fonden er at opbygge en portefølje af boligejendomme i udvalgte byer uden for hovedstaden, som er identificeret som vækstbyer, når man kigger på den forventede udvikling i megatrends og demografi. På den måde er vi med til at understøtte en varieret boligmasse med attraktive lejeboliger i byerne, og samtidig er det en god kilde til afkast for vores kunder," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, i meddelelsen.

I Industriens Pension fremhæver ejendomsinvesteringschef Peter Frische, at investeringen indgår som et naturligt element i selskabets fortsatte opbygning af en større dansk ejendomsportefølje.

”Der er en lang række danske byer udover Aarhus og København, der oplever rigtig pæn vækst og er interessante at investere i. Vi vurderer, at vi med denne model har et set-up, der sikrer, at vi i alle byer kan levere en professionel forvaltning og administration af vores ejendomme. Det bliver investeringer med lav risiko, der vil kunne give et stabilt, attraktivt afkast til vores medlemmer,” siger Peter Frische i meddelelsen.

Både PFA og Industriens Pension pointerer, at der er tale om en langsigtet investering, som både samarbejdspartnerne bag fonden, borgerne i de udvalgte byer og pensionsopsparerne får glæde af. Selskaberne hæfter sig samtidig ved, at der vil komme flere ældre og singler i fremtiden, og at det særligt er denne gruppe, der ventes at efterspørge lejlighederne, som fonden skal investere i.

PFA Ejendomme og Industriens Pension ejer hver 49,5 pct. af fonden Danske Boligejendomme, mens Thylander Gruppen ejer 1 pct.

Fonden vil frem mod 2019 investere 1 mia. kr. i primært boligejendomme på centrale placeringer i de udvalgte vækstbyer. Pensionsselskabernes investeringer i Aarhus og København ligger uden for dette set-up, fremgår det.

Instituttet for Fremtidsforskning har på opdrag fra Thylander Gruppen fundet frem til 29 byer, som vurderes at få en positiv befolkningstilvækst i fremtiden, og som samtidig er inde i en god økonomisk udvikling.

”Vi glæder os virkelig meget til arbejdet med denne fond, og vi er naturligvis glade for investorernes opbakning. Der ligger nogle spændende år med gode investeringer foran os,” siger Carsten Viggo Bæk, partner i Thylander Gruppen, i meddelelsen.

Thylander parat til retssag efter tvist med lejer

PFA og Thylander forvandler slidte byhuse til butikker og boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier