EjendomsWatch

Stigende efterspørgsel efter ejendomme i Aalborg

Stadig større efterspørgsel efter ejendomme i Aalborg. Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæde, der peger på særligt én type ejendom.

Frank Jensen, regionsdirektør hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg. | Foto: PR

Der er fortsat gode takter på ejendomsmarkedet ikke mindst i Aalborg, hvor særligt efterspørgslen efter boligudlejningsejendomme er udtalt. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

"Vi oplever stor efterspørgsel på boligudlejningsejendomme. Særligt de mellemstore ejendomme i prisklassen op til 25 mio. kr. er der meget stor efterspørgsel på lige nu, men også ejendomme og porteføljer til meget højere beløb er der efterspørgsel på fra såvel lokale som nationale kapitalstærke aktører," siger Frank Jensen, der er regionsdirektør hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg, i meddelelsen.

I øjeblikket er der 722 investorer og virksomheder, der søger ejendomme i Aalborg, og den høje efterspørgsel kan forklares med store behov for placering af likvider, tidens rekordlave rente, kombineret med den nemmere adgang til finansiering, vurderer man fra ejendomsmæglerkædens side.

Frank Jensen påpeger, at antallet af købere til ejendomme i Aalborg-området er steget markant de seneste år. Ifølge ham er befolkningsvæksten i høj grad drevet af studerende, og det er især væksten i den gruppe, der har gjort eksisterende udlejningsejendomme til attraktive investormål, ligesom også nybyggeri til privat udlejning er blevet populært, fremgår det af meddelelsen.

Aalborg kommune har for øjeblikket en vækst på 1500 indbyggere årligt, og befolkningstilvæksten forventes at være positiv frem til ca. 2040.

For blot et år siden var der størst efterspørgsel efter ejendomme i prisklassen op mod 10 mio. kr., mens det nu er ejendomme op mod 25 mio. kr., som EDC Erhverv Poul Erik Bech oplever efterspørgsel, oplyser EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier