Urdesigner køber 17 ejerlejligheder

Rester fra konkursramt byggematador ender nu i favnen hos ur- og smykkedesigner, som dermed kaster sig ud i sin hidtil største ejendomsinvestering.
Urdesigner Christina Hembo (tv.), da hun tidligere i år deltog i et erhvervsfremstød i Saudi-Arabien sammen med bl.a. kronprinsesse Mary. | Foto: Mikkel Tario Khan/Polfoto (arkiv)
Urdesigner Christina Hembo (tv.), da hun tidligere i år deltog i et erhvervsfremstød i Saudi-Arabien sammen med bl.a. kronprinsesse Mary. | Foto: Mikkel Tario Khan/Polfoto (arkiv)

I alt 17 lejligheder og et anneks i centrum af Varde har fået nye ejere i skikkelse af smykkedesignerparret Christina og Claus Skødt Hembo. Det er sket via selskabet Christina Properties.

Ifølge Jydskevestkysten drejer det sig om ejendomme med en historik, der kan føres tilbage til, da byggematadoren Steen Dyrvig Kærskov gik konkurs i 2011 med en samlet gæld på 182 mio. kr. Siden har den største kreditor, Danske Andelskassers Bank, forsøgt at få nogle af sine penge igen, hvilket salget har bidraget til.

"Vi kan lide en lidt gammel historie. Det er en bygning fyldt med historie. Og det er en fantastisk plads i den smukke Varde by," siger Christina Hembo til Jydskevestkysten.

Avisen oplyser ikke salgspris, men ifølge Tingbogen er de pågældende lejligheder solgt for 16,9 mio. kr. Det skal sammenholdes med en offentlig 2015-vurdering, der for hver af de 17 lejligheder ligger i niveauet 1-1,5 mio. kr.

Tidligere skolebygning bliver til boliger

Christina Hembos ægtefælle, Claus Skødt Hembo, er født og opvokset i Varde og hørte via sit netværk om bygningerne, skriver avisen.

Han fortæller, at designerparret flytter overskud fra deres forretning og køber fast ejendom. Skolebygningen på Kong Svends Plads er deres femte og hidtidig største investering, fremgår det.

Selskabet Christina Properties har tidligere i år købt en ejendom i Herning, hvor også moderkoncernen, Christina Design Holding, har adresse.

I koncernens seneste regnskab fremgår, at der i Christina Properties er "planlagt massive nyinvesteringer", og at der derfor er grund til at forvente et rekordresultat fra selskabet, der i 2015-regnskabet havde grunde og bygninger for 7,3 mio. kr.

Smykkedronning køber ejendomme til samfundets udsatte

Luksusmærke rykker ind i unik postbygning

Pandora-stifter vil bygge boliger for 700 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb