EjendomsWatch

Urdesigner køber 17 ejerlejligheder

Rester fra konkursramt byggematador ender nu i favnen hos ur- og smykkedesigner, som dermed kaster sig ud i sin hidtil største ejendomsinvestering.

Urdesigner Christina Hembo (tv.), da hun tidligere i år deltog i et erhvervsfremstød i Saudi-Arabien sammen med bl.a. kronprinsesse Mary. | Foto: Mikkel Tario Khan/Polfoto (arkiv)

I alt 17 lejligheder og et anneks i centrum af Varde har fået nye ejere i skikkelse af smykkedesignerparret Christina og Claus Skødt Hembo. Det er sket via selskabet Christina Properties.

Ifølge Jydskevestkysten drejer det sig om ejendomme med en historik, der kan føres tilbage til, da byggematadoren Steen Dyrvig Kærskov gik konkurs i 2011 med en samlet gæld på 182 mio. kr. Siden har den største kreditor, Danske Andelskassers Bank, forsøgt at få nogle af sine penge igen, hvilket salget har bidraget til.

"Vi kan lide en lidt gammel historie. Det er en bygning fyldt med historie. Og det er en fantastisk plads i den smukke Varde by," siger Christina Hembo til Jydskevestkysten.

Avisen oplyser ikke salgspris, men ifølge Tingbogen er de pågældende lejligheder solgt for 16,9 mio. kr. Det skal sammenholdes med en offentlig 2015-vurdering, der for hver af de 17 lejligheder ligger i niveauet 1-1,5 mio. kr.

Tidligere skolebygning bliver til boliger

Christina Hembos ægtefælle, Claus Skødt Hembo, er født og opvokset i Varde og hørte via sit netværk om bygningerne, skriver avisen.

Han fortæller, at designerparret flytter overskud fra deres forretning og køber fast ejendom. Skolebygningen på Kong Svends Plads er deres femte og hidtidig største investering, fremgår det.

Selskabet Christina Properties har tidligere i år købt en ejendom i Herning, hvor også moderkoncernen, Christina Design Holding, har adresse.

I koncernens seneste regnskab fremgår, at der i Christina Properties er "planlagt massive nyinvesteringer", og at der derfor er grund til at forvente et rekordresultat fra selskabet, der i 2015-regnskabet havde grunde og bygninger for 7,3 mio. kr.

Smykkedronning køber ejendomme til samfundets udsatte

Luksusmærke rykker ind i unik postbygning

Pandora-stifter vil bygge boliger for 700 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier