EjendomsWatch

Hostels kan blive god forretning i København

Flere og flere overnattende gæster i København er lig med gode tider for hotellerne. Det kan dog også resultere i en lukrativ forretning for byens hostels, vurderer Nybolig Erhverv.

Foto: PR

Hostels kan blive en ganske givende forretning i hovedstaden, vurderer Nybolig Erhverv i en markedsrapport. De mange turister og erhvervsrejsende har allerede resulteret i en øget byggelyst, fremgår det videre.

"Når dette år er omme, ser det ud til, at vi i 2016 får en vækst i antal årlige overnatninger på 7 pct. Det er især udenlandske turister på korte storbyferier og flere erhvervsbesøgende, der har betydning for hotelbranchens positive udvikling i København," siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv København, i en pressemeddelelse.

De kommende hoteller er primært rettet mod turister med penge på lommen, men Nybolig Erhverv vurderer i en markedsrapport, at også hostels, der kan byde på et billigere alternativ til et hotelværelse, kan blive en ny guldgrube.

"Den positive udvikling, forventer vi, fortsætter. Især hostel-segmentet i København besidder et særligt uforløst potentiale, da der aktuelt er stor vækst i kundegruppen af yngre og prisfokuserede rejsende," siger Stig Plon Kjeldsen i meddelelsen.

I øjeblikket er forholdet 1,6 senge pr. 1000 ungdomsgæster i København, og det er langt under andre storbyer, hvor der normalt er op til 5-10 senge pr. 1000 ungdomsgæster, fremgår det videre af meddelelsen. 

I alt udgjorde antallet af hotelovernatninger i København i 2015 hele 6,9 mio., hvilket er en stigning på 9,7 pct. sammenlignet med året før, ifølge tal fra Nybolig Erhverv.

Generelt har det københavnske hotelmarked oplevet en kontinuerlig positiv vækst siden 2006, hvor antallet af årlige overnatninger er vokset med 2,3 mio. frem til 2015. Det svarer til en stigning på 63 pct.

7 pct. af boligerne i Københavns indre by lejes ud via Airbnb

Hoteller harme over Visitdenmark-nedskæring

Vesterbro-hotel tilpasser sig bydelens nye image

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier