EjendomsWatch

Klumme: Driver du en prisbelønnet virksomhed?

Ejendomsbranchen har en både aktuel og oplagt mulighed for at flytte fokus fra rollen som prygelknabe for regeringen og i stedet fremhæve sine mest seriøse aktører.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

De står næsten i kø, politikerne, for at lægge flest mulig byrder på ejendomsbranchen.

Om det er pensionsselskaber, udenlandske fonde eller familieejede administrationsfirmaer, så er fællesnævneren, at de må til lommerne og finansiere en større del af samfundets udgifter end hidtil. Foreløbig er det blevet til Blackstone-indgreb, lagerskat, ændrede afskrivningsregler og senest et huslejeloft, der vil flytte anslået 2 mia. kr. fra udlejere til lejere.

Hvorvidt de mange tiltag er rimelige eller ej, må andre vurdere, men det står bøjet i neon, at det kræver robusthed og fightervilje at navigere i ejendomsbranchen, når ændringer af rammevilkår dukker op som en tyv om natten – netop i en central del af det danske erhvervsliv, hvor det lange sigte er helt afgørende.

Hvem er de bedste?

Nu får branchen en enestående mulighed for at fremhæve sig selv i et mere positivt lys: Hvem er de mest innovative? Hvem går forrest inden for bæredygtighed? Og hvem klarer sig så godt, at man kan kalde sig Årets Ejendomsvirksomhed?

Det kan branchen, læserne af EjendomsWatch og alle andre interesserede komme med forslag til netop nu på denne hjemmeside.

Herefter vil den nok stærkeste fagjury, branchen nogensinde har set, udvælge tre nominerede kandidater, før årets vindervirksomheder kan kåres på topmødet Ejendom2022 3. november, hvor TV2-vært Vibeke Daell Bjerrum er moderator.

En opfordring skal derfor lyde her fra: Besøg hjemmesiden og kom med forslag til virksomheder i ejendomsbranchen, som skiller sig positivt ud. Det behøver ikke været ejendomsselskaber, men kan også være rådgivere, mæglere, udviklere, advokater, medier og andre, der arbejder med fast ejendom.

Erfaringerne fra vores søstermedie FinansWatch er overbevisende: Prisuddelingen Årets Finansvirksomhed har været afviklet i en lang årrække, hvert år med stolte modtagere, som stikker ud over gennemsnittet. Det er der masser af aktører i ejendomsbranchen, der også gør og som er en pris værdig.

Læs mere om Ejendom2022 her.

Første bejlere til nye og prestigefyldte ejendomspriser har meldt sig

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

De første hovednavne til ejendomsbranchens topmøde er på plads

Ejendomsbranchen mødes igen til topmøde

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier