EjendomsWatch

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Flemming Brank blev i år genvalgt som Frederiksberg Boligfonds formand, selvom han mistede sit mandat i byrådet ved kommunalvalget i november. | Foto: PR / Frederiksberg Boligfond

Den største private boligudlejer på Frederiksberg, Frederikberg Boligfond, gør klar til at sælge fire ejendomme for at skaffe penge til den daglige drift og vedligeholdelse, fremgår det af fondens netop aflagte årsregnskab.

“Henset til den forholdsvise korte tidshorisont arbejder bestyrelsen med flere potentielle købere (herunder et alment boligselskab), som i størst muligt omfang kan imødekomme Fondens krav om at skabe sikre rammer for ejendommenes lejere i fremtiden,” står der i ledelsesberetningen.

Dagbladet Børsen, der torsdag omtalte regnskabet og har opgjort antallet af lejligheder til salg til 626, har forgæves søgt fonden for en kommentar. Et salg er da også lodret imod den ambition, som fondens næstformand Pelle Dragsted (EL) udtrykte i et interview med EjendomsWatch i januar.

”Vi er enige i bestyrelsen om, at vi vil beholde samtlige ejendomme, og derfor forhandler vi med kommunen om netop det. Men der er ikke noget, der er udelukket, fordi vi arbejder med en plan a, b, og c. Vi skal finde en løsning og meget gerne sammen med kommunen. Men gør vi ikke det, må vi længere ned i værktøjskassen,” sagde han.

Da fondens daværende bestyrelse i 2018 ønskede at sælge fra, udløste det folkelige protester, da det viste sig, at det var amerikanske Blackstone, man havde tænkt sig at sælge til.

Afviser salg: Pelle Dragsted vil beholde alle ejendomme i Frederiksberg Boligfond

Nødlidende boligfond får Pelle Dragsted som næstformand – går efter formandsposten

Boliger under nødlidende Frederiksberg-fond bliver måske almene

Presset boligfond arbejder på milliardsalg til PFA: ”Vi har en bred vifte af muligheder”

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier