EjendomsWatch

Boliger under nødlidende Frederiksberg-fond bliver måske almene

Den Sønderjyske By, som Frederiksberg Boligfond i 2018 planlagde at sælge til amerikanske Blackstone, kunne være et eksempel på flere almene boliger i byerne, mener boligministeren. S-kandidat til borgmesterposten har tidligere haft samme tanker.

Den Sønderjyske By på Frederiksberg kan få en fremtid som alment boligbyggeri, hvis det står til boligministeren og hans partikollega på Frederiksberg. | Foto: PR / Den Sønderjyske By

På dagen, hvor regeringen fremlægger sin længe ventede boligudspil, foreslår indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), at boligbebyggelsen Den Sønderjyske By på Frederiksberg bliver til almene boliger, skriver Berlingske.

Som omtalt af EjendomsWatch i september er den nuværende ejer, Frederiksberg Boligfond, sammen med Frederiksberg Kommune, gået i dialog om, hvordan fondens dårlige økonomi kan løses – uden at det dog indebærer et helt eller delvist frasalg.

Tilbage i 2019, hvor et meget omtalt salg af Den Sønderjyske By til amerikanske Blackstone faldt på gulvet, pegede viceborgmester Michael Vindfeldt ligeledes på, at boligerne i Frederiksberg Boligfond med fordel kunne blive almene, men ifølge den nuværende borgmester Simon Aggesen (K) er det ikke, hvad økonomiudvalget i kommunen, magistraten, har aftalt for nylig:

"En enig magistrat i Frederiksberg Kommune har besluttet at indgå i en dialog med Frederiksberg Boligfond om at finde en varig løsning for fonden og lejerne, der hverken indebærer et salg til almene eller private, og det har Socialdemokratiet på Frederiksberg også stemt for," siger borgmester Simon Aggesen til Berlingske.

Presset boligfond arbejder på milliardsalg til PFA: "Vi har en bred vifte af muligheder"

Kommune kommer presset boligfond til hjælp – vil ophæve omstridt forkøbsret

Viceborgmester: Almen boligpengetank kan redde nødlidende boligfond 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier