EjendomsWatch

Ikano Bolig opfører 30.000 kvm bolig vest for København

Svenskejede Ikano Bolig opfører ny bydel med ca. 300 boliger vest for København. Projektet skal bl.a. indeholde såkaldte generationshuse.

Som noget nyt opfører Ikano Bolig såkaldte generationshuse i ny bydel i Høje Taastrup. | Foto: PR-visualisering: Adept

Høje Taastrups byråd har netop givet svenske Ikano bolig grønt lys til at opføre en ny bydel med 300 boliger. Det oplyser ejendomsudvikleren i en pressemeddelelse, der ikke røber byggesum.

De nye boliger kommer efter planen til at brede sig på 30.000 kvm bolig og vil blive placeret på Høje Taastrups 100.000 kvm store rådhusgrund, lyder det.

”At kunne etablere et boligområde helt fra bunden med de rigtige rammer for mennesker i alle livets faser er det, vi brænder for, og vi ser frem til at komme i gang,” udtaler René Brandt, adm. direktør i Ikano Bolig.

Boligerne vil udgøres af etageboliger i 2-4 plan samt 1- og 2-plans rækkehuse. Sidstnævnte boligform kalder Ikano Bolig ”generationshuse,” hvor to generationer eller to familier kan flytte sammen kun adskilt af en etage.

”Det er en stigende tendens, at flere generationer gerne vil bo sammen og hjælpe hinanden, der hvor de kan i det daglige. Nu introducerer vi en række huse, som er designet til, at flere kan bo sammen og få glæde af hinanden,” uddyber René Brandt i meddelelsen.

Biodiversitet

Borgmesteren i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), hilser den nye bydel velkommen.

”For kommunen har det været vigtigt, at vi får skabt et område med sammenhæng til Høje Taastrup landsby, og hvor mennesker i alle aldre, som står forskellige steder i livet, kan bo sammen i rare og trygge rammer,” udtaler borgmesteren.

Rare og trygge rammer betyder eksempelvis, at der ved opførelsen af bydelen er fokus på genbrug og biodiversitet, fremgår det.

Således kommer ”materialer fra det gamle rådhus” til at blive brugt i byggeriet, og det vil blive etableret et parklignende fællesområde samt en sø ”med fokus på biodiversitet.”

Ikano Bolig forventer, at de første beboere kan flytte ind i slutningen af 2024, og at hele bydelen kan stå færdig i 2026.

Ikano går tungt ind i Nordsjælland med mål om 1500 boliger

Calum sælger vestegnsprojekter til franskmænd for lille halv milliard

Klumme: Kommunal byudvikling får medvind af arealudviklingsselskaber

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier