EjendomsWatch

Calum sælger vestegnsprojekter til franskmænd for lille halv milliard

To projekter ved Taastrup med over 200 lejligheder skifter hænder i en handel til små 500 mio. kr. Udvikleren Calum står for opførelsen af de 16.400 kvm, der overtages af franske Axa.

Calum købte byggefelterne i Høje Taastrup C for tre år siden af Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, der udover Høje-Taastrup Kommune er ejet af PFA, ATP og Danica. | Foto: PR-visualisering / Colliers

Nordjyske Calum har solgt to boligprojekter med i alt 202 lejligheder i bydelen Høje Taastrup C til den franske kapitalforvalter Axa for knap 500 mio. kr.

Det skriver erhvervsmægleren Colliers, der har været rådgiver på transaktionen, i en pressemeddelelse.

Der er tale om et byggeri på 16.400 kvm, der ifølge projektudvikleren fra Aalborg vil stå klar om to år i byudviklingsområdet i Høje-Taastrup Kommune vest for hovedstaden.

"Vi oplever massiv interesse fra såvel nationale som internationale investorer på boligprojekter over det meste af Danmark – og ofte er der konkurrence om ejendommene til stor fordel for sælger, der dermed opnår bedre vilkår for transaktionen," siger Claus Sondrup, direktør for Colliers' Aalborg-afdeling, i meddelelsen.

Udover lejlighederne på to og tre værelser indgår en Aldi-dagligvarebutik og en parkeringskælder i handlen, som er den første til dato mellem de to aktører.

Calum udpeger 36-årig som koncerndirektør – "kræver en helt anden økonomisk styring"

Danske logistikejendomme får ny ejer i milliardhandel

Hotel-opskrivning i coronaår bidrager til boostet bundlinje hos Calum

Calum vil opføre 175 nye lejligheder i Høje Taastrup 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier