EjendomsWatch

Cushman & Wakefield Red: Transaktionsåret 2021 runder 100 milliarder og sætter rekord

Danske og udenlandske aktører satsede i det forgangne år tungt på det danske marked for investeringsejendomme og sikrede en hidtidig rekord, hvad transaktionsvolumen angår. Hos erhvervsmægleren Cushman & Wakefield Red ser man trods fortsat høj aktivitet ikke det trecifrede milliardbeløb overgået lige med det samme.

"Norden er et højt prioriteret område for mange af verdens største investorer," fortæller Nicholas Thurø, managing partner hos erhvervsmægleren Red. | Foto: PR

Med en samlet transaktionsvolumen på 106 mia. kr. satte investorerne trumf på i det forgangne år og slog den hidtidige rekord på 91 mia. kr. fra 2017. Det skriver erhvervsmægleren Cushman & Wakefield Red i en pressemeddelelse.

De seneste år er massive mængder dansk og udenlandsk kapital blevet placeret i ejendomme på dansk jord, og den udvikling er således ikke blevet bremset nævneværdigt af den omsiggribende coronapandemi.

90 pct. af de i alt 2144 registrerede handler stod danske investorer på, men den samlede transaktionsvolumen var stort set ligeligt fordelt mellem danskere og udlændinge, hvilket understreger, at den internationale kapital tiltrækkes af de største projekter og porteføljer.

"Norden er et højt prioriteret område for mange af verdens største investorer, og for dem handler det blot om, hvorvidt der er tilstrækkeligt med gode aktiver at investere i, for pengene er sådan set allokeret. I 2021 var der 105 handler til +200 mio. kr. svarende til en samlet volumen på knap 58 mia., hvoraf 65 pct. var udenlandsk kapital," siger Nicholas Thurø med titel af managing partner hos Red i meddelelsen.

Han fortæller, at selv de normalt lidt matte sommermåneder viste høj investoraktivitet med eksempelvis transaktioner for knap 11 mia. kr. i juli, og ligesom året forinden var det boligsegmentet, der især fangede investorernes opmærksomhed i mere end halvdelen af transaktionernes tilfælde.

"Selvom der fortsat er stor kapitalrigelighed, et buldrende boligmarked, et stærkt kontor- og logistikmarked og et retailmarked, der så småt er ved at komme i omdrejninger igen, bliver det svært for investorerne at finde kvalitetsprodukter nok til at sætte ny rekord allerede i 2022," lyder det fra Nicholas Thurø.

"Boliger driver fortsat volumen, og vi har i år set investorerne bevæge sig længere og længere ud af risikokurven for at finde aktiverne, og priserne er presset godt op."

Rekordår for Norden: Transaktioner for over 500 mia. kr.

Ejendomshandler for knap 100 mia. kr.: Mægler forventer stærkt 2022 efter rekordår

CBRE spår nyt rekordår i Norden

Erhvervsmægler: 2017-niveau bliver svært at nå trods transaktionsrekord i første halvår 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier