Rekordår for Norden: Transaktioner for over 500 mia. kr.

De nordiske ejendomsmarkeder satte nye rekorder i 2021. Transaktionsvolumen endte på 704 milliarder norske kr., svarende til 523 mia. danske kr., lyder det i en analyse fra rådgiver.
Adm. direktør Bård Bjølgerud og analysechef Mikael Söderlundh i Pangea Property Partner. | Foto: Pangea Property Partners
Adm. direktør Bård Bjølgerud og analysechef Mikael Söderlundh i Pangea Property Partner. | Foto: Pangea Property Partners
af Helene Kleppe og Peter S. Mygind

Transaktionsvolumen for 2021 endte på 704 milliarder norske kroner, svarende til 524 mia. danske kr. Det er 65 procent højere end året før – og det højeste nogensinde.

Det skriver EjendomsWatchs norske søstermedie, EiendomsWatch, på baggrund af en rapport fra investeringsrådgiveren Pangea Property Partners.

"2021 var et ekstraordinært år med høj transaktionsaktivitet i hele Norden. Efter et stærkt første halvår accelererede aktiviteten yderligere i løbet af andet halvår," siger analysechef Mikael Söderlundh i rapporten fra Pangea Property Partners.

I Danmark var transaktionsvolumen ifølge Pangeas tal ca. 140 mia. norske kr. (103 mia. kr.). Transaktionsvolumen i Norge endte på 155 mia. norske kr. (115 mia. kr.). I Sverige blev erhvervsejendomme solgt for 355 mia. svenske kr. (257 mia. kr.).

I forhold til året før havde Sverige en vækst på 93 pct. 485 handler blev lavet her. I Danmark steg transaktionsvolumen med 61 procent, og her var der 230 handler. Salget i Norge steg med 54 procent, og der blev foretaget 380 transaktioner.

Finland skiller sig ud med en vækst på beskedne seks procent i transaktionsvolumen, der endte på knap 65 milliarder norske kr. (47 mia. kr.).

Mens udlændinge stod for mere end halvdelen af ​​indkøbene i både Danmark og Finland, var andelen af ​​udenlandske købere omkring 20 procent i både Norge og Sverige.

"Vi i Pangea er meget stolte over at have givet rådgivning om tre af de seks største transaktioner i Norden i 2021, og alle tre af de største i Norge. Derudover har vi ydet rådgivning om en lang række andre transaktioner både på tværs af landegrænser og på tværs af segmenter," udtaler adm. direktør og partner Bård Bjølgerud fra Pangea Property Partners.

Ejendomshandler for knap 100 mia. kr.: Mægler forventer stærkt 2022 efter rekordår

Transaktioner har givet advokater vildt 2021: "Det har været et forrygende travlt år" 

Nordmænd sætter skub i hotelprojekt ved jysk supersygehus 

Rådgiver: Heimstaden-handel ændrer værdiansættelsen af boligejendomme 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også