EjendomsWatch

CBRE spår nyt rekordår i Norden

Det nordiske ejendomsmarked ligger til at sætte ny årsrekord i 2021 målt på transaktionsvolumen, lyder det fra rådgiveren CBRE's chef for Norden.

Det kommende Postbyen i København, der bl.a. skal huse Danske Banks nye hovedsæde. | Foto: PR-visualisering

I 2020 viste Norden sig som et modstandsdygtigt marked for ejendomsinvesteringer i forhold til mange andre steder. Efter Heimstadens gigantiske opkøb af Akelius' boligportefølje, forudser CBRE's regionschef for Norden, Colin Waddell, at flere aktører går på storopkøb her.

"Fremover vil vi sandsynligvis se flere opkøb og porteføljetransaktioner, da de fremstår som særligt attraktive, specielt for nye aktører," skriver Waddell i en gæstekommentar i det norske medie Kapital.

Ifølge ham er Norge, Sverige og Danmark tre af kun otte lande i verden, som har en AAA-rating fra de førende kreditvurderingsfirmaer (Moody's, S&P og Fitch). Dertil mener Waddell, at en højt uddannet befolkning også gør Norden til et stabilt og attraktivt marked at satse på.

"CBRE's prognoser tyder på, at kontorsegmentet vil genindtage toppositionen på mellemlang sigt, i takt med at økonomierne stabiliseres. Væksten i kontorsegmentet forventes at fortsætte mod tidligere niveauer," skriver Waddell.

(Denne artikel er leveret af vores norske søstermedie EiendomsWatch.)

Newsec opjusterer investeringsprognose med milliarder – behov for logistik vokser

Nordiske ejendomsinvesteringer buldrer mod rekordår med danske boliger i front 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier