EjendomsWatch

CBRE spår nyt rekordår i Norden

Det nordiske ejendomsmarked ligger til at sætte ny årsrekord i 2021 målt på transaktionsvolumen, lyder det fra rådgiveren CBRE's chef for Norden.

Det kommende Postbyen i København, der bl.a. skal huse Danske Banks nye hovedsæde. | Foto: PR-visualisering

I 2020 viste Norden sig som et modstandsdygtigt marked for ejendomsinvesteringer i forhold til mange andre steder. Efter Heimstadens gigantiske opkøb af Akelius' boligportefølje, forudser CBRE's regionschef for Norden, Colin Waddell, at flere aktører går på storopkøb her.

"Fremover vil vi sandsynligvis se flere opkøb og porteføljetransaktioner, da de fremstår som særligt attraktive, specielt for nye aktører," skriver Waddell i en gæstekommentar i det norske medie Kapital.

Ifølge ham er Norge, Sverige og Danmark tre af kun otte lande i verden, som har en AAA-rating fra de førende kreditvurderingsfirmaer (Moody's, S&P og Fitch). Dertil mener Waddell, at en højt uddannet befolkning også gør Norden til et stabilt og attraktivt marked at satse på.

"CBRE's prognoser tyder på, at kontorsegmentet vil genindtage toppositionen på mellemlang sigt, i takt med at økonomierne stabiliseres. Væksten i kontorsegmentet forventes at fortsætte mod tidligere niveauer," skriver Waddell.

(Denne artikel er leveret af vores norske søstermedie EiendomsWatch.)

Newsec opjusterer investeringsprognose med milliarder – behov for logistik vokser

Nordiske ejendomsinvesteringer buldrer mod rekordår med danske boliger i front 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier