EjendomsWatch

Ejendomshandler for knap 100 mia. kr.: Mægler forventer stærkt 2022 efter rekordår

Nordicals København har opgjort den foreløbige transaktionsvolume for 2021 til 94 mia. kr., hvilket er rekordhøjt. Erhvervsmægleren forventer, at aktiviteten fortsætter ind i 2022. Begrænset udbud bremser for endnu flere handler, udtaler adm. direktør.

"Vi har efterspørgsel til at handle langt flere ejendomme, end vi gør, men vi bliver bremset af, at markedet er støvsuget for investeringsaktiver," udtaler Jacob Lund, adm. direktør og partner i Nordicals København. | Foto: PR / Nordicals

Der blev handlet ejendomme for mere end nogensinde før i det seneste år.

Sådan lyder konklusionen i en ny foreløbig opgørelse fra erhvervsmægleren Nordicals København. Denne viser en rekordhøj transaktionsvolumen på 94 mia. kr. i 2021.

"Investorerne er i markedet for at købe, og de ser muligheder i det meste. Det er en positiv udvikling, der gør vores rolle som professionel rådgiver endnu mere vigtig," udtaler Jacob Lund, adm. direktør og partner i Nordicals København, i en pressemeddelelse.

Erhvervsmægleren spår, at den store køberinteresse vil fortsætte ind i 2022. Det er ikke efterspørgslen, der spænder ben for endnu flere transaktioner; det er udbuddet, lyder det.

"Vi har efterspørgsel til at handle langt flere ejendomme, end vi gør, men vi bliver bremset af, at markedet er støvsuget for investeringsaktiver," udtaler Jacob Lund.

Efterspørgslen kommer især fra udlandet. I 2021 udgjorde de udenlandske investorer op mod 70 procent af den samlede transaktionsvolumen, lyder det fra Nordicals, der forventer stadigt flere udenlandske aktører i 2022.

Der ligger dog en vis usikkerhed i prognosen i lyset af den tiltagende inflation og rentestigninger, som kan udgøre en risiko i det nuværende marked.

"Markante stigninger i inflation og renter kan potentielt give anledning til usikkerhed i ejendomsmarkedet, men er kurven som forventet stabil med en svag opadgående tendens, vurderer vi ikke, at det vil påvirke investorernes appetit på ejendomsinvesteringer," udtaler Jacob Lund.

Udenlandske investorer står bag rekordhøj andel af ejendomsopkøb i Danmark 

Nordicals melder om stadig hidsigere transaktionstempo: Udbud følger ikke med

Erhvervsmægler: Ejendomshandler for 39 mia. kr. i første halvår 2021 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier