EjendomsWatch

Pensionsaktører vil spinde guld på aldrende befolkning – skyder milliarder i nye boliger

En række danske pensionsgiganter ser med stigende interesse på seniorboliger og står klar til at skyde milliarder i nye projekter. PFA-direktør stiller spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er nok jord at bygge på.

PFA Ejendomme med Michael Bruhn i spidsen er en af flere pensionsinvestorer, der ser et lys i markedet for seniorbofællesskaber. | Foto: Jan Mindegaard / Watch Medier

Det grå guld er et fænomen, som de danske pensionsselskaber også vil lukrere på. PFA, Pensiondanmark, Sampension og Danica giver således alle udtryk for, at seniorer som målgruppe fremover vil spille en stadig vigtigere rolle i de respektive ejendomsstrategier, skriver Børsen.

Som også EjendomsWatch tidligere har beskrevet, skyldes den voksende appetit på investeringer i bofællesskabsprojekter målrettet den ældre del af befolkningen en stigende efterspørgsel fra et segment, der over de kommende årtier vil fylde mere og mere i den demografiske udvikling, samtidig med at det giver pensionsaktørerne mulighed for risikospredning.

"Vores største udfordring kan være at finde nok grunde til at bygge nye bofællesskaber," lyder det over for Børsen fra Michael Bruhn, adm. direktør hos PFA Ejendomme, der med afkast for øje forventer at investere yderligere et milliardbeløb i ældreboliger de kommende år.

Mens man hos Danica Ejendomme kigger mod landets fem til syv største byer, hvad kommende seniorbofællesskaber angår, vil mindre jyske og sjællandske byer også kunne lægge jord til, når Pensiondanmark skal bygge nye hjem til fremtidens ældre.

PFA bygger seniorbofællesskab i Odense for 150 millioner

Pensionsselskab skyder flere millioner i seniorboliger – denne gang i det jyske 

Pensionsselskaber skyder millioner i nye boformer til aktive seniorer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier