Pensionsselskab skyder flere millioner i seniorboliger – denne gang i det jyske

Pensiondanmark og Realdania udvider deres samarbejde med endnu et boligprojekt til 50-plus-segmentet til en værdi af 60 mio. kr. Er der lokal interesse, kan det løbe op i samlet 180 mio. kr.
Foto: Leif Tuxen
Foto: Leif Tuxen

Markedet for livsstilsboliger er et, som Pensiondanmark virkelig tror på. Derfor tager pensionsselskabet en gammel grund i Jylland i brug og opfører sammen med Realdania 30 boliger til segmentet 50-plus.

Grunden ligger ved Kildebjerg Ry ved Skanderborg, og alle boligerne kommer til at være bæredygtighedscertificerede, fortæller ejendomsdirektør i Pensiondanmark, Marius Møller, til EjendomsWatch.

"Vi har haft grunden i over 15 år. Vi tror på, der er et marked for at udvikle de her livsstilsboliger, og derfor tager vi den i brug nu," siger Marius Møller.

De to parter har allerede et lignende konceptbyggeri på vej i Køge, kaldet Køge Kyst Skibet, som skydes i gang 1. maj i år. Byggeriet i Køge bliver på ca. 6750 kvm boliger med omkring 2400 kvm kælder og forventes færdig i efteråret 2019. Af de 90 boliger bliver de 30 til folk over 50 år.

Til sammenligning forventes de 30 boliger i Ry at være på 3000 kvm, men projektet rummer potentielt ca. 9200 kvm boliger, svarende til ca. 90 rækkehuse.

"Vi har lavet en aftale om 30 boliger med Realdania, men vi har mulighed for at bygge yderligere 60 boliger på grunden, så samlet er det 90 boliger. Den samlede projektpris kan derfor lande på 180 mio. kr., hvis vi bygger det hele," siger Marius Møller

Det er Pensiondanmark, som ejer de 30 boliger, og bliver de næste 60 boliger aktuelle, kan Marius Møller endnu ikke sige, om de vil blive bygget i samarbejde med Realdania – det afhænger af de svar, der kommer fra borgerne.

Ny tilgang - borgerinddragelse

Køge-projektet kommer til at danne rammen for de andre seniorbyggerier, som Pensiondanmark opfører, men denne gang går pensionskassen lidt anderledes til værks. Det bliver nemlig ikke kun arkitekter og rådgivere, som kommer til at udvikle de potentielt ekstra 60 boliger. Selskabet vil i stedet have borgerne i bærområdet inddraget.

"I Ry går vi ud og tager kontakt til borgerne i området, for at høre dem, om de er interesseret i at samarbejde om udviklingen af de første 30 boliger. Vi vil gerne høre dem, hvad de synes, der er brug for i forhold til fællesskabsboliger. De næste 60 boliger kan være flere af vores Livsstilsboliger 50 plus-boliger eller generationsboliger, familieboliger eller boliger til unge," siger Marius Møller.

Forventningen er, at det første spadestik bliver taget i foråret 2019, og at de 30 boliger er indflytningsklar i sommeren 2020. Men pensionsselskabet vil allerede i nærmeste fremtid invitere både borgere og lokale medlemmer til møder for at høre, hvad de ønsker af boligerne og fællesområder.

"Vi imødekommer en stærkt stigende efterspørgsel efter boliger målrettet en aktiv seniortilværelse med optimale rammer for et stærkt fællesskab. Ved at inddrage de kommende lejere helt fra begyndelsen, forventer vi, at investeringen i attraktive og socialt bæredygtige boliger giver tilfredse lejere og dermed gode afkast til vores medlemmer mange år frem," udtaler adm. direktør i Pensiondanmark, Torben Möger Pedersen, i en pressemeddelelse.

De resterende 60 boliger vil være på omkring 100 kvm hver især, og derfor kan det blive svært med studieboliger, siger Marius Møller, som dog ikke udelukker noget.

Pensiondanmarks investering i boligerne i Skanderborg Kommune bidrager til en efterhånden stor ejendomsportefølje i Jylland. Pensiondanmark ejer i forvejen ejendomme i bl.a. Hjørring, Aalborg, Viborg, Herning, Aarhus, Vejle, Kolding, Esbjerg, Haderslev og Sønderborg, oplyser selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også