EjendomsWatch

Dades leverer største overskud i 84 år

Ejendomsselskabet, der tidligere i år overdrog ejendomsforvaltning for 25 mia. kr. til Nrep, sender afgået direktør ud af døren med rekordresultat. Med ny partner varsles opkøb for op til 6 mia. kr.

Boris Nørgaard Kjeldsen har sagt farvel som topchef i Dades med at levere det hidtil største overskud. | Foto: Dades / PR

Ejendomsselskabet Dades kom ud af regnskabsåret 2020/21 med et resultat før skat på 1,7 mia. kr., hvilket er en mia. kr. bedre end året før, meddeler virksomheden.

"Som resten af landet har Dades været påvirket af restriktioner i forbindelse med covid-19 med deraf følgende lukning af butikscentre, hjemmearbejde mv. Det til trods er det lykkedes at øge Dades' lejeindtægter i forhold til seneste regnskabsår, hvilket sammen med en positiv udvikling i ejendomsværdierne og finansielle kontrakter betyder, at Dades i 2020/21 opnåede det bedste resultat i selskabets 84-årige historie," skriver Dades.

Selskabet tog på sidste dag i regnskabsåret, 30. juni, afsked med Boris Nørgaard Kjeldsen som adm. direktør efter 30 år i virksomheden, heraf 22 som adm. direktør.

"Godt rustet"

Han er afløst af Søren Kristiansen, der hermed aflægger sit første regnskab som topchef.

Ifølge ham står Dades "godt rustet, operationelt og finansielt til at fortsætte udviklingen af selskabets ejendomsportefølje, der på balancedagen overstiger 26 mia. kr."

I foråret indgik Dades en langsigtet strategisk aftale med Nrep om at forvalte og udvikle Dades’ ejendomsportefølje.

"Med aftalen er det hensigten at øge fokus på at udnytte de udviklingsmuligheder, der findes på Dades’ eksisterende ejendomme. Sammen med Nrep har Dades igangsat et ambitiøst investeringsprogram, der indebærer, at der over de  kommende år investeres op imod 2 mia. kr. i den eksisterende portefølje og med selskabets aktuelle investeringskapacitet, er det målsætningen, at der skal foretages investeringer i nye projekter og ejendomme for op i mod yderligere 6 mia. kr. over den kommende årrække," skriver Dades.

Vil stadig købe op selv

Selskabet oplyser, at det uændret selv vil stå for køb af nye ejendomme med henblik på at styrke den samlede portefølje, og hvor muligt vil Dades ligeledes samarbejde med Nrep om køb af nye ejendomme og projekter.

I forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling 12. oktober 2021 er Peter Andreassen valgt til ny formand for Dades’ bestyrelse. Han erstatter Steen Parsholt, som efter seks år i selskabets bestyrelse, har valgt at takke af, skriver virksomheden. Ligeledes har Dorte Krak valgt ikke at genopstille til bestyrelsen. Hun erstattes af Barbara Fiorini Due, chefjurist og advokat i Novo Holdings, der er storaktionær i både Nrep og Dades.

Afgående Dades-topchef: "Jeg føler mig hverken brændt ud eller færdig"

Outsourcing af kerneydelser lagde kimen til samarbejde mellem Nrep og Dades 

Dades overdrager forvaltning af 25 mia. kr. ejendomme til Nrep

Dades leverer hidtil bedste driftsresultat – nedskriver butikscentre med en halv milliard 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier