EjendomsWatch

Ejer af Peter Norvig-firma bekræfter sigtelse for svindel: "Fuldstændig utilfredsstillende"

Ejeren af B2B Property, som politiet har sigtet ejendomshandler Peter Norvig for at have svindlet igennem, tror ikke, at Norvig bevidst har forsøgt at snyde. "Hvorfor i alverden skulle man det?," siger han i interview, hvor erhvervsminister Simon Kollerup får en bredside for sin behandling af den tidligere ejendomsmægler.

Jan Behrens, der ejer ejendomsformidleren B2B Property, har været i kontakt med sin direktør Peter Norvig om dennes anholdelse og sigtelse for svindel. | Foto: PR

Det chokerer ejeren af B2B Property, Jan Behrens, at politiet har anholdt og sigtet ejendomshandler Peter Norvig og hans kone Hanne Nørrisgaard for coronasvindel i millionklassen. En nyhed, som EjendomsWatch kunne fortælle onsdag.

"Det er overraskende, at det er kommet så vidt. For mig som ejer er det fuldstændig utilfredsstillende, at den daglige leder er arresteret, fordi han prøver at svindle med en pakke eller ej. Det skal jeg ikke være dommer over," siger Jan Behrens, der bekræfter, at han onsdag har været i kontakt med Peter Norvig om sigtelsen.

Da EjendomsWatch i december fortalte, at Peter Norvig var under mistanke for at have forsøgt at svindle sig til coronamillioner, og at politiet havde åbnet en efterforskning, gik Jan Behrens i brechen for Peter Norvig.

Han mente, der var tale om "taste- og slåfejl" og ikke systematisk snyd.

Det mener han stadigvæk.

"Det er dejligt, at vi har en politistat, hvor politiet kan tjekke op på, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg tror bare ikke, at Peter bevidst har forsøgt at svindle," siger Jan Behrens.

Peter Norvig er torsdag kl. 10 ikke vendt tilbage på flere henvendelser. Han har tidligere afvist at have lavet coronasvindel.

Ifølge EjendomsWatchs oplysninger sidder Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard, der blev anholdt onsdag, ikke varetægtsfængslet.

Man skal  huske på, at der til dags dato ikke er blevet udbetalt en krone. Det er jo ikke, sådan at de er stukket af med en masse penge. De har ikke fået noget ud af det.

Jan Behrens, ejer af B2B Property

Antal ansatte stemmer ikke

Sigtelsen fra Københavns Politi går på, at parret gennem de to selskaber skulle have forsøgt at tilegne sig penge fra den statslige lønkompensationsordning, som de ikke havde ret til.

De to selskaber er ejendomsformidlingsvirksomheden B2B Property, som Peter Norvig driver samt Loving Rooms, der er en møbelforretning drevet af Hanne Nørrisgaard. Parret har ifølge sigtelsen forsøgt at få mere end 2,6 mio. kr. uretmæssigt.

B2B Property, der tidligere hed Living Homes, har gennem det sidste år balanceret på kanten af overlevelse med flere konkursbegæringer til følge, ligesom mange tidligere medarbejdere har stået med lønkrav på op til seks måneders ubetalt løn.

Den mulige svindel går på, at der er blevet søgt kompensation til flere medarbejdere, end der faktisk var ansat. Der er søgt kompensation til 16 medarbejdere, viser dokumenter fra Erhvervsstyrelsen.

Men det harmonerer hverken med cvr-registret, skattemyndighedernes oplysninger eller lønsedler fra e-indkomst.

"Hvorfor i alverden skulle man det?"

Flere af de tidligere medarbejdere, EjendomsWatch har været i kontakt med, kan heller ikke genkende, at der på noget tidspunkt i løbet af 2020 skulle have været ansat i nærheden af 16 personer i B2B Property.

Ejer Jan Behrens holder fast i, at Peter Norvig ikke med fuldt overlæg uretmæssigt har forsøgt at få fingrene i coronamillionerne.

"Jeg vil aldrig nogensinde blande mig i politiets arbejde,  eller hvorvidt noget er kriminelt. Jeg sidder her på sidelinjen og er dybt chokeret. Jeg har sagt til Peter, at han skulle indberette korrekt. Det har han sagt, han gjorde, så jeg må formode, at tingene er lavet rigtigt. Men jeg håber ikke for Peters skyld, at han har lavet bevidst svindel, for det er for dumt. Hvorfor i alverden skulle man det?" spørger B2B-ejeren retorisk og fortsætter:

"Man skal huske på, at der til dags dato ikke er blevet udbetalt en krone. Det er jo ikke, sådan at Peter og Hanne er stukket af med en masse penge. De har ikke fået noget ud af det. De har forsøgt at få penge fra lønkompensation, det har de tilsyneladende gjort forkert. Det får politiet til at gribe ind, hvilket er hovedrystende," siger Jan Behrens, der har sit ejerskab af virksomheden op til overvejelse.

"Mit engagement er tæt på nulpunktet. Det kan ikke være andet. Jeg krydser fingre for, at det, der er sket, ikke er ansvarspådragende."

Coronarelateret svindel kan straffes fire gange hårdere end normalt på grund af ny lovgivning fra Folketinget. Det har bl.a. betydet, at en 29-årig direktør i oktober fik en ubetinget fængselsdom på to år og tre måneder samt en tillægsbøde på 1,2 mio. kr. for svig, da han ulovligt forsøgte at få 427.500 kr. i coronahjælp.

Flere møgsager

Peter Norvig har været meget i vælten gennem de seneste år. Adskillige bøder for at nøle med kunders tilbagebetaling i annullerede ejendomshandler har resulteret i flere bøder samt et forbud mod at bruge mæglertitlen. Ligeledes er B2B Propertys økonomiske kvaler også blevet beskrevet af flere medier.

Det kunne godt virke lidt som om, at fordi Peter har stukket næsen langt frem, så er tolerancetærsklen ikke så stor

Jan Behrens, ejer af B2B Property

Ejer Jan Behrens peger på, at Peter Norvig måske ikke har samme snor som andre, fordi han er en offentlig kendt person.

"Det kunne godt virke lidt som om, at fordi Peter har stukket næsen langt frem, så er tolerancetærsklen ikke så stor, og så får man én over næsen. Det er måske det, Peter får her."

Hvad mener du med det?

"Nogle gange fremmer det forståelsen, hvis der er nogen, man kender, der bliver hængt ud. Så man kan vise, at der er ikke er nogen, der går under radaren. Jeg mener også, at ham der erhvervsministeren... Hvad er det nu, han hedder? Jeg er ikke så god til socialdemokrater."

Simon Kollerup?

"Ja. Hans navn er så kedeligt, at jeg har glemt ham. Men han har jo også udtalt, at Peter ikke burde drive mæglervirksomhed. Han forholder sig jo kun til Peter, fordi folk kender ham," siger Jan Behrens med henvisning til, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) flere gange har været ude med hård kritik af Peter Norvig.

Senest i oktober, hvor ministeren lagde op til, at det kunne blive aktuelt med et forbud mod at drive virksomhed for Norvig.

"Hvis man igen og igen har set stort på de gældende regler og love, så skal man selvfølgelig ikke drive virksomhed i Danmark," lød det fra ministeren.

Onsdag var Dansk Ejendomsmæglerforening, der i 2013 ekskluderede Peter Norvig som medlem, på banen og tale for, at Peter Norvig og hans forretningsmetoder ikke længere skal være en del af en ansvarlig ejendomsbranche.

"Vi håber, at denne sag vil sætte en endelig stopper for Peter Norvigs hærgen," lød det fra direktør Ole Hækkerup.

Mæglere efter Norvigs anholdelse: "Enormt skadeligt for branchen" 

Ejendomshandler Peter Norvig anholdt for coronasvindel 

Ejer af Living Homes efter anklage om snyd: Både styrelse og Peter Norvig har begået fejl 

Politiet efterforsker ejendomshandler Peter Norvig for mulig fusk med coronamillioner 

Styrelse har Peter Norvig under mistanke for at forsøge at få coronamillioner ulovligt

Styrelse siger nej til at give mæglertitel tilbage til Peter Norvig: "Nærliggende fare for misbrug"

Peter Norvig får minister på banen: Forbud mod at drive virksomhed kan blive aktuelt

 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier