EjendomsWatch

Bestseller-familie vil indrette hotel og butikker i bevaringsværdig bankfilial

Gammel ejendom ved åen i Aarhus skal undergå en gennemgribende udvendig restaurering og indvendig opgradering.

Dansk Bank-ejendommen set fra Bispetorv i Aarhus. | Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix

Danske Banks bevaringsværdige filial i Aarhus skal renoveres og omdannes til hoteller og butikker, efter banken er flyttet fra bygningen og ind i sit nye aarhusianske domicil på havnen, skriver fagmediet Licitationen.

Det er det Aarhus-baserede selskab Aplace, som er ejet af Bestseller-familien Holch Povlsen, der har overtaget ejendommen og nu går i gang med udvendig restaurering og indvendig opgradering. Filialen omfatter ejendommene Wormhus og Kannikegade 4-6, der er opført i 1885 og 1933.

"Vi går ind i projektet, fordi vi har en passion for arkitektur og historiske bygninger, og allerede da vi erhvervede bygningerne, vidste vi, at der fulgte et stort ansvar med. Det er ikoniske bygninger i Aarhus, og vi tager opgaven med at istandsætte og renovere dem meget seriøst," udtaler Anders Krogh, projektansvarlig fra Aplace, ifølge Licitationen i en pressemeddelelse.

Dorte Mandrup er arkitekt på renoveringsprojektet, der ventes at gå i gang i 2021 med nedtagningsarbejder i løbet af 2020. Først skal en byggetilladelse fra Aarhus Kommune dog på plads, fremgår det.

"Mennesker skaber bygninger, men bygninger skaber også mennesker"

Stadsarkitekt i Aarhus: "Det kunne være fedt med mere magi og innovation" 

Danske Bank og Nordea freder deres filialnet

Medie: Finansvirksomheder vil frasælge ejendomme for 2,6 mia. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier