EjendomsWatch

Medie: Finansvirksomheder vil frasælge ejendomme for 2,6 mia. kr.

Forsikringsselskabet Alm. Brand og Danske Banks pensionsafdeling Danica arbejder i øjeblikket på at sælge henholdsvis en centralt beliggende ejendom for godt en halv milliard og en større mængde kontorbygninger rundt om København til 2 mia. kr. Det skriver Insidebusiness.

Foto: Danica

Det store forsikringsselskab Alm. Brand og Danske Banks datterselskab Danica Pension arbejder i øjeblikket hen mod at sælge ejendomme for sammenlagt 2,6 mia. kr. i Københavns-området. Det skriver erhvervsmediet Insidebusiness.

Medie: Pensionsselskaber arbejder på stor handel  

For Alm. Brand drejer det sig om en ejendom med placeringen Rådhuspladsen 4, hvor det igangværende metrobyggeri skygger for udsigten til det københavnske rådhus. Ejendommen blev oprindeligt købt i 2003 for 148 mio. kr. Og der er altså nu tale om, at Alm. Brand forhandler eksklusivt med en enkelt køber, der kan ende med at betale omkring 600 mio. kr. for ejendommen, ifølge Insidebusiness' oplysninger.

Det skal være mæglerfirmaet CBRE, der rådgiver under processen. Og mediet skriver, at det danske Capital Investment, der arbejder for internationale institutionelle investorer, har været en tur forbi og kigge på ejendommen.

Ejerskabet foregår igennem Alm. Brands datterselskab Liv og Pension, der er kundeejet. Selskabet investerer i kundernes midler i ejendomme, aktie og obligationer, og det vil i tilfælde af et salg være kunderne og ikke Alm. Brand, der får gevinsten. Alm. Brands bundlinje vil derfor ikke blive påvirket af et eventuelt salg.

Danica vil sælge ejendomme for 2 mia. kr.

For Danica er der ikke tale om en enkelt ejendom. Mediet skriver, at der er oprettet en portefølje ved navn "Project Falcon," som rummer 17 kontorejendomme omkring hovedstaden. Det er mægleren Catella, der skal stå for salget af porteføljen med en samlet værdi omkring 2 mia. kr.

Fra CBRE forklarer den danske chef Niels Cederholm til Insidebusiness, at efterspørgslen på ejendomme i højere grad trækker ud til de mindre byer og væk fra København og Aarhus. Han bakkes af Jesper Bo Hansen, der er ledende partner i investeringsbanken Catella Corporate Finance.

"Investorerne vil naturligvis altid kigge efter det bedste afkast set i forhold til risikoen. Med det prisbillede, vi har oplevet i især København de senere år, er det derfor naturligt, at nogle investorer begynder at kigge andre steder hen. Men finansiering her er ikke noget, der bare kommer automatisk. Heldigvis er de fleste ledende investorer i dag så kapitalstærke, at de kan komme med en god portion egenkapital," siger Jesper Bo Hansen til mediet.

Det fremgår ikke, hvordan Danica forholder sig til Insidebusiness' oplysninger. EjendomsWatch har været i kontakt med Alm. Brand, der ikke ønsker at kommentere sagen.

Pensionskasser vil investere 60 mia. kr. i ejendomme frem mod 2020

Danica Ejendomme udfordres af tomgang

Sadolin & Albæk: Københavnsk ejendomsmarked tager en slapper i år

Danica sammenlægger investeringer med Danske Bank

Forsikringsselskaber hæver priserne for flygtningeboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier