EjendomsWatch

Forlagsmillionær sælger Lyngby-hotel for små 200 mio. kr. til PFA

Pensionsselskabet køber hotelprojekt i Nordsjælland af grundlægger af dansk magasinforlag. Megatrends driver investeringen, siger PFA's ejendomsdirektør.

Visualisering af hotellet i Lyngby som pensionsselskabet PFA har købt for ca. 200 mio. kr. Foto: PFA/PR

Hvis ikke det er ejendomme for milliarder i udlandet, som det danske pensionsselskab PFA køber, så er det hoteller for millioner herhjemme.

Den kundeejede pensionskoncern investerer således i sit femte hotelprojekt i Danmark.

Denne gang køber PFA et hotel, som er under opførelse i Lyngby i Nordsjælland, for små 200 mio. kr., skriver PFA i en pressemeddelelse.

Ifølge tingbogen lyder prisen på 177,5 mio. kr.

Lyngby-hotellet måler knap 5500 kvm, får 112 værelser, skal drives af hotelkæden Zleep Hotels og får beliggenhed tæt ved Helsingørmotorvejen.

"Vores ejendomsinvesteringer er drevet af internationale megatrends – herunder den stigende efterspørgsel på oplevelser og turisme. Hotelmarkedet herhjemme er i vækst, og antallet af overnatninger er kraftigt stigende," udtaler Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i meddelelsen.

Udvikler og sælger bag projektet er Benjamin Capital, som er ejet af rigmanden Johnny Laursen, der har bygget sin formue op på at udvikle og sælge magasinforlaget Benjamin. Han ejer i forvejen naboejendommen, som er udlejet til en Ferrari- og Maserati-forhandler.

PFA har i forvejen investeret i Hotel Alsik i Sønderborg, Hotel Otillia i Carlsberg Byen i København og et hotel til hotelkæden Guldsmeden, som er under opførelse i København. Herudover har PFA givet tilsagn om at bygge et hotel i Hillerød også med Zleep Hotels som hoteloperatør.

Investeringen i Hillerød løb dog ind i problemer, da Danmarks Naturfredningsforening vurderede det til at være en katastrofe for kulturmiljøet og i direkte modstrid med den tidligere kommuneplan.

Løsningen blev, at PFA fik lov til at bygge en nedskaleret version af hotellet. I stedet for syv etager gav politikerne lov til fire og fem etager, skrev Frederiksborg Amts Avis i oktober.

Hotellet i Lyngby skal stå klar i juli 2020.

Det er Colliers samt Telling & Nesager, der har været rådgivere for PFA, mens Bech-Bruun har været juridisk rådgiver. Rambøll og Newsec er teknisk rådgiver, fremgår det.

PFA får lov til at bygge nedskaleret hotel i Hillerød

Udvalg giver grønt lys til lokalplan for PFA's hotelbyggeri i Hillerød

PFA i modvind med hotelprojekt i Hillerød

Zleep Hotels skal drive endnu et hotel

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier