EjendomsWatch

Global kapitalforvalter overtager 191 boliger på Grønttorvet i Valby fra FB Gruppen

Handlen, der når op på over en halv milliard, bliver den amerikanske kapitalforvalters første investering på det danske marked. (Opdateret)

Illustration af projektet Lathyrus Hus på Grønttorvet i Valby. | Foto: PR/FB Gruppen.

Ejendomsudvikleren FB Gruppen sælger et boligprojekt med 191 lejligheder i boligområdet Grønttorvet i Valby til den amerikanske kapitalforvalter Invesco, der med købet gør sin entre på det danske marked.

Handelsprisen lander på 520 mio. kr., oplyser Invesco i en pressemeddelelse fredag morgen. 

"Vi ser fortsat mange muligheder på området for europæiske boliger, og vi er rigtigt glade for at have købt disse lejligheder på det, der er et nyt marked for os, som led i vores styrkede indsats for at sætte et mere markant fodaftryk på det europæiske boligmarked," udtaler John German, direktør for ejendomsinvesteringer i Invesco, i meddelelsen.

Grunden på Grønttorvet 8 er ved at blive bebygget af FB Gruppen og ventes at stå klar i 2020. Når byggeriet står færdigt, vil det indgå i området Grønttorvet, der samlet vil omfatte 2300 boliger fra 2020. I 2024 kommer der desuden metro til området.

"Når internationale investorer som Invesco kan se værdierne i Københavns grønneste bydel, er jeg glad på både FB Gruppens og beboernes vegne. Det er tydeligt, at vi har de samme værdier på nogle afgørende punkter i opførelsen af boliger, og vi har haft en konstruktiv og inspirerende forhandlingsproces. Vi ser frem til at gennemføre projektet på Grønttorvet 8 i samarbejde med dem," udtaler Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen, i meddelelsen.

Invesco, der har globalt hovedkvarter i Atlanta, USA, har ejendomsinvesteringer i Tyskland, Spanien, Holland, Tjekkiet og Storbritannien. Med det nye køb udgør værdien af den europæiske ejendomsportefølje omkring 2 mia. euro (ca. 14,9 mia. kr.).

Handlen er gennemført på vegne af en af Invescos tyske uafhængige klienter for dennes aktivt forvaltede portefølje.

Luftfoto af Grønttorvet. | Foto: PR/FB Gruppen.
Luftfoto af Grønttorvet. | Foto: PR/FB Gruppen.
 

Investeringen i Projektet Grønttorvet giver vores klient en spændende mulighed for at deltage i den igangværende byfornyelse, der foregår på et allerede eksisterende marked. Boligerne har en utrolig god beliggenhed, så de virker tiltrækkende på familier, der ønsker at flytte lidt længere ud af byen, mens de stadig har nem adgang til centrum," udtaler Tobias Simon, der har titlen senior director i European Fund Management hos Invesco, i meddelelsen.

Rubik Properties har været samarbejdspartner for Invesco i forbindelse med handlen, hvor Invesco Real Estate desuden blev rådgivet af advokatfirmaet Accura, mens Plesner var rådgiver for FB Gruppen.

Colliers International har formidlet transaktionen, oplyser erhvervsmægleren til EjendomsWatch.

Invesco Real Estate er en del af Invesco og har bl.a. kontor i London. Ejendomsforvalteren har 519 medarbejdere og 21 regionale kontorer i USA, Europa og Asien.

Invesco Real Estate forvalter 159 ejendomsprojekter på tværs af 13 europæiske lande med en samlet værdi af 12,6 mia. dollar (ca. 85 mia. kr.)

(Opdateret kl. 10.27 med mægler)

FB Gruppen leverer rekordresultat og ruster sig til usikkerhed på markedet

Bonava vil opføre 300 boliger i Valby med projektværdi på op til 1 milliard kroner

FB Gruppen hyrer direktør og sender ham på jagt

Rekordmange nye boliger skyder op i København 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier