EjendomsWatch

Kolding Kommune sætter gang i investor-jagt til ny bydel

Kommunen er klar til at sende arealerne til en ny, grøn bydel i udbud. Bydelen skal rumme op til 500 boliger på en grund midt i Kolding, hvor der tidligere var planer om et outlet.

Kolding Kommune vil opføre en ny bydel med op til 500 boliger på arealer, der i dag er parkeringspladser, i midten af byen. Foto: PR/Kolding Kommune.

Kolding Kommune er klar til at sætte gang i udbuddet af 37.000 kvm midt i Kolding, hvor der skal opføres en ny, grøn bydel med op til 500 boliger.

Arealerne, der i dag huser parkeringspladser, ved Riberdyb og Holmsminde var tidligere tiltænkt til et outletprojekt, som kuldsejlede sidste år, skriver Jydskevestkysten.

Politikere tvivler på 27.000 kvm outlet-projekt i Kolding

"Vi har haft en forhåndsdialog med mulige investorer, som har været med til at forme udbuddet, og det betyder, at vi kan være rimelig sikre på, at markedet byder ind. Vi er sikre på, at der ikke er knaster, så markedet på forhånd siger, at det er umligt, og vi er sikre på, at der er interesse for at lave et projekt med grønne arealer og boliger for alle, så vi ikke ender i rene ejerlejligheder," siger borgmester Jørn Pedersen (V), der ikke er i tvivl om, at det denne gang vil lykkes at få udviklet arealerne, til Jydskevestkysten.

Kommunen er desuden langt fremme i forhandlinger med Elsass Fonden, Bevica Fonden, Realdania og Lejerbo om at sælge yderligere 8000 kvm til amene formål. Ifølge retningslinjerne for bydelen skal bygningshøjderne variere og harmonere med middelalderbyen, så der må højst bygges i seks og syv etager.

Vinderne af udbyddet forpligter sig til at udvikle en helhedsplan samt en plan for, hvordan den nye bydel skal etableres, i samarbejde med Kolding Kommune, skriver Jydskevestkysten.

Ny bydel med op til 500 boliger under planlægning i Kolding

61 nye boliger på vej centralt i Kolding

Politikere tvivler på 27.000 kvm outlet-projekt i Kolding

Outlet-planer i Kolding nærmer sig afklaring

Sky rigmand kan blive outletcenters redning

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier