EjendomsWatch

Ny bydel med op til 500 boliger under planlægning i Kolding

Omdannelsen af to parkeringsarealer i centrum af Kolding skal give plads til en ny bydel med plads til de nye boliger.

Den nye bydel får placering ud til Kolding Å. | Foto: PR/Kolding Kommune.

Kolding Kommune vil sende to parkeringsarealer i Kolding midtby i udbud og skabe en ny bydel med plads til 4-500 boliger.

Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse onsdag.

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har vedtaget en vision for arbejdet med at omdanne parkeringsarealerne Holmsminde og Riberdyb ved Kolding Å, hvorefter Økonomiudvalget 23. april skal tage stilling til, hvilken udbudsform, der skal være afsæt for den nye bydel.

"Vi har det positive udgangspunkt, at flere og flere ønsker at flytte til byen, og vi mangler derfor attraktive bynære boliger. Beliggenheden er i den absolut bedste ende af skalaen med Kolding Å, der snor sig gennem arealerne og med alle byens tilbud tæt på. Vi har derfor mulighed for at skabe en ny bydel, der også kan bidrage til at skabe mere liv i bymidten," siger Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding Kommune, i meddelelsen.

Bygningerne bliver 2-7 etager, og i stueetagen bliver der gjort plads til erhvervsformål som café, restaurant eller fælleslokaler.

I det videre arbejde bliver der fokus på tilgængelighed i form af bl.a. gang- og cykelstier samt planer om at bygge en ny bro, der binder arealerne tættere sammen.

"Nu er der tegnet nogle fine overordnede linjer, og så skal området udvikles i tæt samarbejde med kommende investorer og gennem borger- og brugerinddragelse," siger Birgitte Kragh (V), formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Kommune, i meddelelsen.

For at sikre parkeringskapaciteten i midtbyen, der modsvarer de knap 600 parkeringspladser, der forsvinder i forbindelse med byggeriet, planlægger kommunen at opføre et eller flere nye parkeringshuse.

80 nye boliger på tegnebrættet på gammel fyrværkerigrund i Kolding

Nyt studie: Havne skal kunne mere end at flytte gods

Minister kan ikke rykke ved afgørelse om boliger i Kolding Havn

Boligselskab bygger boligtårn i ni etager i Kolding 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier