EjendomsWatch

Politikere tvivler på 27.000 kvm outlet-projekt i Kolding

Grund blev oprindeligt solgt for at skulle udvikles til et outlet-center, men politikerne i Kolding mener ikke, det går hurtigt nok med at få gang i byggeriet. De er nu parate på at vedtage ny plan for området.

Kolding by. Foto: Frederik Jensen

Politikerne i Økonomiudvalget i Kolding Kommune stemmer tirsdag om, hvad der skal ske med en 27.000 kvm stor grund ved gaderne Riberdyb og Holmsminde, som firmaet Nordic Design Village ejer og skulle udvikle, skriver Jydskevestkysten.

Politikerne mener, det går for langsomt med at udvikle grunden, og derfor vil de arbejde for en ny masterplan for arealerne. Politikerne har taget handling, fordi de mener, den nuværende ejer er parat til at opgive outletcenter-projektet, fremgår det.

Da Kolding Kommune 12. juni 2017 udstedte byggetilladelsen, som blev givet til 59 butikker og 100 boliger på grunden, lød en del af aftalen på, at kommunen juridisk havde mulighed for at overtage grunden igen, hvis der ikke var byggeaktivitet i gang på grunden senest et år efter.

Borgmester i Kolding, Jørn Pedersen (V), ser intet problem i kommunens ændrede planer for grunden, så længe aftalen overholdes:

"Nej. Og hvis de pludselig kommer med investorer til deres projekt, så stopper vi selvfølgelig vores arbejde," siger han til Jydskevestkysten.

Ifølge selskabsregistret er Nordic Design Village ejet af investorerne Britt Wissing, Middelfart, Erik Moritz Hansen, Nyborg, Carl Krag, Aabenraa og Carsten Lau Kjærgård, ligeledes Aabenraa.

Nyt indkøbscenter er på vej i Sønderborg

Ny kvinde i spidsen for storstilet outlet-projekt i Billund

Kolding henter 77 mio. kr. på grundsalg

Kolding oplever alment boligboom

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier