EjendomsWatch

Novo-pengetank hemmelig investor i kuldsejlet Shell-handel

Novo Holdings, der er Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, bekræfter at have villet ydet lån til at købe Shells raffinaderi i Fredericia – en handel, der tirsdag faldt på gulvet.

Foto: Novo Holdings/PR

En usædvanlig ejendomshandel, der skulle omfatte en af Fredericias største industrivirksomheder, viser sig nu at have Novo Nordisk Fondens investeringsselskab i en central rolle.

Novo Holdings, der i forvejen er ejendomsinvestor gennem danske Dades, har ifølge Børsen stået klar med et trecifret millionbeløb i lån til den randrusianske erhvervsmand Tommy Frank, som under stor mystik sidste år meddelte at have indgået aftale med olieselskabet Shell om via det nystiftede Dansk Olieselskab at købe Shells olieraffinaderi i Fredericia for en pris af 500 mio. kr.

"Lånet var en mindre del af den samlede finansiering og ydet med henblik på at give Dansk Olieselskab en mulighed for at tilvejebringe den fulde finansiering til at gennemføre købet," lyder det i et skriftligt svar fra Christian Mostrup Scheel, pressemedarbejder i Novo Holdings, til Børsen.

Tommy Frank har aldrig offentligt ville røbe, hvem der kom med pengene til den planlagte overtagelse af Shell-raffinaderiet, men over for EjendomsWatch bekræftede han sidste år, at den kontroversielle erhvervsmand Jan Bonde Nielsen, der blev frikendt for mandatsvig i forbindelse med skibsværftet B&W's konkurs i 1980, havde ageret rådgiver i forbindelse med handlen.

Handlen faldt på gulvet tirsdag, da Shells betingelser ikke er blevet indfriet.

Shell opgiver salg af raffinaderi til 500 mio. kr.

Handel med Shell-raffinaderi er igen udskudt 

Handel med Shell-raffinaderi i Fredericia trækker ud
 

Jan Bonde Nielsen lurer i kulissen i Shell-handel til en halv mia. kr.

 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier