Handel med Shell-raffinaderi i Fredericia trækker ud

Overtagelsen af Shells raffinaderi i Fredericia for godt en halv mia. kr., hvor den omstridte Jan Bonde Nielsen har ageret rådgiver, er endnu ikke gået igennem, og direktøren er smuttet.
Foto: /ritzau/Preben Kirkholt
Foto: /ritzau/Preben Kirkholt
AF MAZ PLECHINGER, ENERGIWATCH

Den 15. september sidste år lykkedes det efter lang tids forsøg endelig for Shell at sælge sit raffinaderi i Fredericia. Køberen var den jyske erhvervsmand Tommy Franks nyoprettede danske olieselskab med det passende navn Dansk Olieselskab, der lagde de cirka 530 mio. kr. for anlægget og en række tilknyttede aktiviteter.

Imidlertid er handlen endnu ikke gået igennem, den tiltænkte direktør – Lars Clausen – har betakket sig og investorerne bag er fortsat ukendte, skriver Børsen.

"Vi havde egentlig troet, vi havde overtaget ledelsen af det før, men det er, hvad der sker i sådan nogle store transaktioner," siger Tommy Frank til avisen om den langtrukne handel, mens han vurderer, at direktørens farvel skyldes, at han "nok havde regnet med, at det job, han fik, var større, end det måske var."

Da købet blev annonceret meldte Shell ud, at den endelige overdragelse forventes at ske "i 2017". Mens Tommy Frank til Watch Medier dengang fastslog, at han vitterlig havde "medinvestorer med institutionel støtte og bankfinansiering", men at han først ville fortælle hvilke, når driften var overtaget. Noget han heller ikke vil afsløre over for Børsen.

Jan Bonde Nielsen lurer i kulissen i Shell-handel til en halv mia. kr. 

Dansk Folkeparti tager Shell-handel op i Folketinget

(Denne artikel er leveret af EnergiWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også