EjendomsWatch

Handel med Shell-raffinaderi i Fredericia trækker ud

Overtagelsen af Shells raffinaderi i Fredericia for godt en halv mia. kr., hvor den omstridte Jan Bonde Nielsen har ageret rådgiver, er endnu ikke gået igennem, og direktøren er smuttet.

Foto: /ritzau/Preben Kirkholt

Den 15. september sidste år lykkedes det efter lang tids forsøg endelig for Shell at sælge sit raffinaderi i Fredericia. Køberen var den jyske erhvervsmand Tommy Franks nyoprettede danske olieselskab med det passende navn Dansk Olieselskab, der lagde de cirka 530 mio. kr. for anlægget og en række tilknyttede aktiviteter.

Imidlertid er handlen endnu ikke gået igennem, den tiltænkte direktør – Lars Clausen – har betakket sig og investorerne bag er fortsat ukendte, skriver Børsen.

"Vi havde egentlig troet, vi havde overtaget ledelsen af det før, men det er, hvad der sker i sådan nogle store transaktioner," siger Tommy Frank til avisen om den langtrukne handel, mens han vurderer, at direktørens farvel skyldes, at han "nok havde regnet med, at det job, han fik, var større, end det måske var."

Da købet blev annonceret meldte Shell ud, at den endelige overdragelse forventes at ske "i 2017". Mens Tommy Frank til Watch Medier dengang fastslog, at han vitterlig havde "medinvestorer med institutionel støtte og bankfinansiering", men at han først ville fortælle hvilke, når driften var overtaget. Noget han heller ikke vil afsløre over for Børsen.

Jan Bonde Nielsen lurer i kulissen i Shell-handel til en halv mia. kr. 

Dansk Folkeparti tager Shell-handel op i Folketinget

(Denne artikel er leveret af EnergiWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier