Handel med Shell-raffinaderi er igen udskudt

Shell solgte i 2016 sit olieraffinaderi i Fredericia til erhvervsmand, men siden har flere nøglepersoner forladt projektet. Investoren bag holdes stadig hemmelig.

Tommy Frank smed i 2016 mere end 500 mio. kr. på bordet for Shells olieraffinaderi i Fredericia. Siden er handlen imidlertid trukket i langdrag, og overtagelsen er igen udskudt, bekræfter Shell over for Børsen.

"Vi er ikke blevet klar. Der er mange ting, der skal hænge sammen. Nu kigger vi på en dato i første kvartal af 2018," siger Torben Øllegaard, pressechef hos Shell, til Børsen.

Olieraffinaderiet har tidligere meldt ud, at overtagelsen "kørte på skinner" og senest ville blive gennemført i fjerde kvartal i år. Siden har flere nøglepersoner forladt projektet, da først det meste af bestyrelsen udskiftet, og i maj forlod direktør Lars Clausen posten, fordi han mistede tålmodigheden med købsprocessen.

Olieraffinaderiet er en af Fredericias største og vigtigste arbejdspladser. Efter offentliggørelsen af handlen i september 2016 har Tommy Frank stiftet flere selskaber i relation til Dansk Olieselskab, herunder Nord Gas, som russiskfødte Alexey Matuzny indtil for nylig ejede halvdelen af. Hans navn figurerede i Panama-papirerne omkring skattely, og samarbejdet mellem ham og Tommy Frank stoppede i efteråret.

Børsen har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Tommy Frank, men har kun fået følgende svar:

"I skal ikke ringe til mig mere."

Handel med Shell-raffinaderi i Fredericia trækker ud

Dansk Folkeparti tager Shell-handel op i Folketinget

Jan Bonde Nielsen lurer i kulissen i Shell-handel til en halv mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også