Handel med Shell-raffinaderi er igen udskudt

Shell solgte i 2016 sit olieraffinaderi i Fredericia til erhvervsmand, men siden har flere nøglepersoner forladt projektet. Investoren bag holdes stadig hemmelig.
Foto: PR / Shell
Foto: PR / Shell

Tommy Frank smed i 2016 mere end 500 mio. kr. på bordet for Shells olieraffinaderi i Fredericia. Siden er handlen imidlertid trukket i langdrag, og overtagelsen er igen udskudt, bekræfter Shell over for Børsen.

"Vi er ikke blevet klar. Der er mange ting, der skal hænge sammen. Nu kigger vi på en dato i første kvartal af 2018," siger Torben Øllegaard, pressechef hos Shell, til Børsen.

Olieraffinaderiet har tidligere meldt ud, at overtagelsen "kørte på skinner" og senest ville blive gennemført i fjerde kvartal i år. Siden har flere nøglepersoner forladt projektet, da først det meste af bestyrelsen udskiftet, og i maj forlod direktør Lars Clausen posten, fordi han mistede tålmodigheden med købsprocessen.

Olieraffinaderiet er en af Fredericias største og vigtigste arbejdspladser. Efter offentliggørelsen af handlen i september 2016 har Tommy Frank stiftet flere selskaber i relation til Dansk Olieselskab, herunder Nord Gas, som russiskfødte Alexey Matuzny indtil for nylig ejede halvdelen af. Hans navn figurerede i Panama-papirerne omkring skattely, og samarbejdet mellem ham og Tommy Frank stoppede i efteråret.

Børsen har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Tommy Frank, men har kun fået følgende svar:

"I skal ikke ringe til mig mere."

Handel med Shell-raffinaderi i Fredericia trækker ud

Dansk Folkeparti tager Shell-handel op i Folketinget

Jan Bonde Nielsen lurer i kulissen i Shell-handel til en halv mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også