Skole bliver til 53 seniorboliger i Fredericia

I Fredericia overtager de ældre Købmagergade Skolen fra de yngre. En renovering har omdannet læreanstalten til et seniorbofællesskab.
Foto: Leif Tuxen
Foto: Leif Tuxen

Boligkontoret Fredericia er ved at lægge de sidste fingre på et renoveringsprojekt, hvor den tidligere Købmagergade Skole nu skal fungere som et seniorbofællesskab. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge mediet skal de første lejere flytte ind i den omdannede skole til juli, hvorefter der vil være gradvis indflytning indtil september.

Skolen er blevet lavet om til 53 lejligheder, der skal fungere som et bofællesskab. Det indebærer blandt andet værksteder, festlokale og gymnastiklokale, fremgår det. Ifølge genhusningskonsulent Bianca Lassen ved Boligkontoret Fredericia har man gennem samtaler med andre seniorbofællesskaber fundet frem til, hvad der er godt at etablere.

"Vi havde indbudt folk fra et seniorfællesskab i Haderslev, og de kunne fortælle om de aktiviteter, som de har gang i. Det er alt fra motion til snapseklub, og det, håber vi, giver inspiration til, hvad der lokalt kan etableres af aktiviteter," fortæller hun til mediet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også